Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

İPOTEKSİZ BAŞKAN ADAYLIĞINA HAZIR MIYIZ!

İPOTEKSİZ BAŞKAN ADAYLIĞINA HAZIR MIYIZ!

2019 Yerel seçimleri için aday adaylık süreci heyecanı şaşırtıcı biçimde sürüyor. Çarşamba siyaseti de yıllar sonra ilk kez bu kadar hareketlendi!  Çarşamba AK Parti de ki hareketlilik çok enteresan ve şaşkınlık yaratıyor. Size geçmişten bu güne yaşadıklarımızla birlikte iddia ve dedikoduları aktaralım. Ben şoktayım siz bakalım şok olacak mısınız?
Mesela; AK Parti Çarşamba'da en dikkat çeken hareketlilik ilk 2004 yılında olmuştu! O yıl yapılan aday adaylığında hatırlarsanız birden çok aday adayı vardı. O gün kesin bir dille ilçe ana kademe, gençlik ve kadın kolları ile il ana kademelerinin desteklediği isim yerine,
Hiç ihtimal verilmeyen listede ki partilileri bile şoka sokan isim, kişisel ilişkileri ve yapılan şaşırtıcı anketler ile hiç beklenmeyen, konuşulmayan isim aday seçilmişti.
O yıldan bu yana AK Partide hiç bir dönem ve zaman bu aday adaylık tartışılmamış, kimse tartışmaya dahi açtırmamıştı. İlk heyecandan sonra RTE markası ve rüzgarı ile hiç ihtimal verilmeyen isim güçlü şekilde Çarşamba'da belediye başkanı seçilmişti.
2009 yılı yerel seçimlerine gelindiğinde ise; Yerel seçimleri için partide aday adaylık sürecine girilmesine aylar varken, dönemin hızlı, genç ve aşırı heyecanlı, dediğim dedik, ve bazı güçlü isimlerin desteklediği Milletvekili Suat Kılıç'ın "Başkanımız hazır. Genç, çalışkan muhabbeti ile istemeye istemeye Çarşamba başkan adayını ben açıklamış olayım. Bu aday ile siyasette ki gücüme güç katayım" zihniyeti ile ilçe teşkilatını yok sayan dayatma ile açıkladığı isim dikkat çekmişti...
Sonra aynı Kılıç, İlçe başkanlığında desteklediği İlçe Başkanı Mehmet Köse'yi teşkilatın başına seçtirmesine rağmen, Belediye başkanlığında aday adaylığın da elini ayağını bağlaması şok etmişti.
Çünkü bu açıklama yerel seçimlere 6 ay varken bu açıklama teşkilatı büyük bir sıkıntı ve zora sokmuş, AK Parti adayını açıklayarak Teşkilata da net biçimde "İPOTEK KOYMUŞ" yok saymıştı. Ve 2009 yılında da belediye başkanlığında AK Partililer yarışamamış olmasından kaynaklı teşkilat ile partide kırgınlıklar başlamıştı. Ve seçimde yine RTE rüzgar ve sevdası mührü yine aynı isme vermişti.
Ve AK Partinin kuruluşundan bu yana ilk göstermelik tek yarış 2014 yılında yaşandı. Burada da İlçe Başkanı Mehmet Köse'nin istifa ederek Belediye Başkanı adayı olmuştu. Kendisinden başkası nedense aday çıkmamıştı. Bunun nedenlerinden birisi bizatihi yaşadığım bir aday adayına dönemin milletvekilinden birisi şöyle demişti: "Ne başkanlığı git çalış Müdür ol!" demişti. Ne acı ve hazindir ki teşkilat içinden birisi seçimden sonra gelerek şunu açıklamıştı O aday adaylığını düşünen kişiye müdür ol diyen milletvekili onu gönderdikten sonra onun arkasından mevcut başkanı aramış ve demiş ki: "Başkan filanca geldi destek istedi bende git müdür ol! dedim nasıl demişim" şeklinde ifade etmesi partinin içler acısı tablosunu gösteriyordu. 
Bu grup öyle güçlü idi ki; bu grup bazı Milletvekilleri ile hiç kimseye aday adaylığı yolu açılmadığı gibi aday adaylığına gidenleri kontrol altına almışlardı.
Bu seçim öncesi aday son saniyeye kadar Köse iken gece geç saatlerde ne ve nasıl oldu ise ( bu partililerin anlatımıdır) Köse'nin adaylığının üzeri çizilmiş yerine yeniden mevcut isimle yola gidileceği açıklanmıştı. Bunca seçimde seçimlerin galibi asla mevcut başkanın adı değil aksine RTE Marka ve ismi oldu.  
Sıkı durun. O seçim akabinde Saadet Partisinde çok sevdiğim bir isim şöyle demişti.
Bize o günkü başkan yakınından gelen bir mesajda bize dediler ki; "AK Partinin aday ismini bekleyin. AK Partide Mehmet Köse Belediye Başkan adayı açıklanırsa, başkan bizim partimizden aday gösterilecek" denildi.  O nedenle biz büyük bir vebale ve riske girerek 16.55' e kadar bekledik. Ama Başkan adayı değişmeyince bizde mecburen önceden belirlediğimiz adayımızı açıkladık" ifadesi şaşırtmıştı.
Her neyse o günde geldi geçti ve bu güne gelindiğinde konuşulanlar daha ilginç gelmeye başladı.

Mesela kuşlarımdan aldığım bilgilere göre AK Partiden 2004 yılında aday adayı olan bir isim çok ağır şekilde adaylık için baskı yapıyormuş.
Mevcut Belediye Başkanı 4. dönem için yırtındığı iddia ediyor ama 3 dönem kuralı sıkıntısı baş belasıymış.  Yetmedi kendisi olamayacaksa yerine Başhekim Turan Bilgin olsun baskısı yapıyormuş. O da olmayacaksa İlçe Başkanı Halit Doğan aday yapılsın mücadelesi yapılıyormuş. Diğer isimler araya sokulmamak için Genel Merkez çepe çevre kuşatılmış.
Kısa ve özü; Bu seçim de aday adaylığı İPOTEK ALTINA ALAN BASKI KURAN kimse kalmadığı kesin olduğu bilinen bu dönemde aday adaylarının işi daha zor. Mevcut başkan çok ağır baskı ile Genel Merkezi kuşatırken, 2004 yılından gelen bir aday adayı bu defa çok daha ağır ve garanti gelme mücadelesini yürütüyormuş! Bekleyin kuşların anlattığı bilgileri gördükçe biz şok oluyorsak siz de hazır olun ve görün daha neler anlatacağız. Asıl şaşkınlık seçimlerden sonra ortaya çıkan tablo ile şaşıracak küçük dilimizi yutacağız. Demedi demeyin.
Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın... 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Erol ŞEKER Arşivi