- Haberler
- Samsun Haber
- İlkadım'ın gençleri Türkiye finallerine damga vurmaya gidiyor!
İlkadım'ın gençleri Türkiye finallerine damga vurmaya gidiyor!
İlkadım Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Halk Oyunları Ekibi, Samsun'da düzenlenen bölge yarışmalarında elde ettiği tarihi başarıyla Türkiye Şampiyonası biletini kaptı. Üç farklı kategoride birincilik kürsüsüne çıkan ekip, hem İlkadım'ı hem de Samsun'u ulusal arenada temsil edecek.
Bölge şampiyonasında "Üçte Üç" yaptılar
2-3 Mayıs 2026 tarihlerinde Samsun’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen Halk Oyunları Bölge Yarışması’nda İlkadımlı gençler adeta fırtına gibi esti. Sahne performansları ve disiplinleriyle jüriden tam not alan ekip; Minikler Düzenlemeli Dal, Gençler Düzenlemeli Dal ve Genç Erkekler kategorilerinde bölge şampiyonu olarak büyük bir başarıya imza attı.
Başkan İhsan Kurnaz: “Meyveleri toplamaya devam ediyoruz”
Elde edilen şampiyonlukların ardından bir tebrik mesajı yayımlayan İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, spora yapılan yatırımların başarıya dönüşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Kurnaz, şu ifadeleri kullandı:
"Spora ve sporcuya verdiğimiz desteğin meyvelerini almaya devam ediyoruz. Kültürümüzün en zarif simgelerinden olan halk oyunlarımızı başarıyla sahneleyen gençlerimizi ve eğitmenlerimizi yürekten kutluyorum. Türkiye Şampiyonası’nda şehrimizi en iyi şekilde temsil edeceklerine ve gurur verici sonuçlarla döneceklerine inancım tamdır."
Şimdi hedef: Türkiye Kupası!
Bölge şampiyonu unvanıyla Türkiye Şampiyonası’na katılmaya hak kazanan İlkadım Belediye Gençlik ve Spor Kulübü, hazırlıklarına ara vermeden başladı. Samsun’un kültürel zenginliğini ve halk oyunlarındaki gücünü Türkiye sahnesine taşımaya hazırlanan gençler, şampiyonluk kupasını şehre getirmeyi hedefliyor.