İkiz kardeşler aynı yerde askerlik yapacak

Kahramanmaraş'ta yaşayan 20 yaşındaki ikiz kardeşler Osman ve Orhan Topuz, vatani görevlerini Çanakkale'de birlikte yapacak. Kardeşler için mahallelerinde düzenlenen asker eğlencesinde davul ve zurna eşliğinde halaylar çekildi.

Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesinde yaşayan ikiz kardeşler Osman ve Orhan Topuz, askerlik heyecanını birlikte yaşıyor. Çanakkale’de aynı yerde görev yapacak olan kardeşler için Göllü Mahallesi’nde asker eğlencesi düzenlendi. Aileleri, arkadaşları ve mahalle sakinleri de bu özel günde ikiz kardeşlerin heyecanına ortak oldu.

Asker eğlencesinde renkli görüntüler

Göllü Mahallesi’nde düzenlenen eğlencede davul ve zurna eşliğinde halaylar çekildi. Yakınlarıyla bir araya gelen ikiz kardeşler, askerlik öncesi düzenlenen geleneksel eğlencede doyasıya eğlendi.

20 yaşındaki kardeşlerden berberlik yapan Osman Topuz, asker eğlencesinin Türk kültüründe önemli bir gelenek olduğunu belirterek, ikiziyle birlikte bu geleneği yaşatmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

İkiz kardeşler aynı yerde askerlik yapacak

Çanakkale’de birlikte görev yapacaklar

Oto tamircisi Orhan Topuz da ikiziyle birlikte askerlik yapacak olmanın kendileri için ayrı bir anlam taşıdığını ifade etti. Çanakkale’ye gideceklerini belirten Orhan Topuz, her Türk evladı gibi vatani görevlerini gururla yerine getireceklerini söyledi.

Baba Topuz’un gurur günü

İkizlerin babası Kerim Topuz ise oğullarını aynı anda askere uğurlayacak olmanın heyecanını yaşadığını belirtti.

Mahallede düzenlenen asker eğlencesine katılan yakınlarına teşekkür eden Topuz, iki oğlunu birlikte askere göndermenin kendisi için gurur verici bir duygu olduğunu dile

WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!