Havza'da selden zarar gören üç esnaf odası tek çatıda buluşuyor
Samsun'un Havza ilçesinde 12 Mayıs sel felaketinde binaları zarar gören Madeni İşler, Kahveciler ile Bakkallar ve Bayiler odalarının bir arada faaliyet göstereceği yeni ortak hizmet binası projesi hazırlandı.
Samsun’un Havza ilçesinde 12 Mayıs 2026 tarihinde yaşanan sel felaketinin ardından hizmet binaları kullanılamaz hale gelen üç esnaf odası için kalıcı çözüm üretildi. Selden etkilenen odaların tek çatı altında toplanacağı yeni hizmet binasının proje çalışmaları tamamlandı.
Geçici olarak havza TSO'da hizmet veriyorlardı
Afet sonrasında mevcut yerleri hasar gören Havza Madeni İşler Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Havza Kahveciler Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile Havza Bakkallar, Bayiler ve Manavlar Esnaf ve Sanatkârlar Odası, esnafa yönelik faaliyetlerini Havza Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) binasındaki geçici ofislerinde sürdürüyordu.
Devlet Demiryolları Sokak'ta inşa edilecek
Üç meslek kuruluşunun ortaklaşa kullanacağı modern hizmet binası, Devlet Demiryolları Sokak üzerinde yer alan Belediye Parkı'nın karşısındaki alanda yükselecek. Projelendirme süreci tamamlanan binanın inşaat çalışmalarına kısa süre içinde başlanması hedefleniyor.
Yeni tesisin hizmete girmesiyle birlikte odaların geçici çalışma düzeni sona erecek ve esnafa yönelik idari hizmetler modern standartlarda tek merkezden sağlanacak.
Oda başkanlarından kalıcı çözüm teşekkürü
Projeden duydukları memnuniyeti dile getiren Madeni İşler Odası Başkanı Cesur Şahin, Kahveciler Odası Başkanı Hüseyin Karaçoban ve Bakkallar Odası Başkanı Vahit Yılmaz, yeni binanın sel sonrası oluşan çalışma alanı sorununa kalıcı bir çözüm getireceğini vurgulayarak projenin hazırlanmasında emeği geçen tüm kurum ve yetkililere teşekkür etti.