• Haberler
  • Samsun Haber
  • Havza'da sel sularına kapılan esnaf anlattı: 'Beni 1998'deki sel aldattı'

Havza'da sel sularına kapılan esnaf anlattı: 'Beni 1998'deki sel aldattı'

Samsun'un Havza ilçesinde 12 Mayıs'ta meydana gelen sel sularına kapılarak yaklaşık 100 metre sürüklenen kasap Şerif Öngel yaşadığı zor anları paylaştı.

İlçe merkezinden geçen Hacıosman Deresi'nin taşması sonucu Kazımpaşa Caddesi'ndeki dükkanının önünde suya kapılan Öngel’in sürüklenme anları, çevredeki vatandaşların cep telefonu kameralarına yansımıştı.

"Geçmişteki sel tecrübesi yanılttı"

Belediyenin sel öncesinde hoparlörlerden sık sık uyarı anonsu yaptığını belirten Şerif Öngel, dükkanı tahliye etmekte gecikmesinin nedenini geçmişteki bir tecrübesine bağladı. Öngel, o anları şu sözlerle aktardı:

"Belediyemiz çok ilan verdi, arkadaşlarım da 'gel' diye çok ısrar etti ama benim aklım hep 1998 yılında yaşanan selde kaldı. O dönem su çok azdı, dizlerimize kadardı; o durum beni aldattı. Su birden çoğalınca dükkandan çıktım ama kapıldım. Yaklaşık 100 metre sürüklendikten sonra Meydan Taksi yakınlarında bir ağacın yanındaki banka tutunarak durabildim."

Sürüklenirken soğukkanlılığını koruduğunu ve "öleceğim" diye düşünmediğini ifade eden Öngel, çevredekilerin yönlendirmesiyle bankın üzerine basarak ağaca tırmandığını ve yarım saat boyunca ağaçta kurtarılmayı beklediğini söyledi.

"Camiye sığınıp gözyaşı döktüm"

Ağaçtan indikten sonra yaşadığı şoku Kevser Camisi'ne sığınarak atlatmaya çalıştığını dile getiren Öngel, sonrasını şu cümlelerle ifade etti:

"Kevser Camisi'ne gittim, içerisi kalabalıktı ama kimsenin durumumdan haberi yoktu. Orada bir saate yakın kaldım, içimi döktüm ve ağladım. Üzerim çamurdan o kadar ağırlaşmıştı ki yürümekte zorlanıyordum. Çevredeki vatandaşların yardımıyla Yoğurt Pazarı bölgesindeki koordinasyon noktasına ulaştım. Emniyet, ambulans ve itfaiye ekipleri oradaydı. Sel mağduru olduğumu söyleyince sağlık ekipleri hemen ilgilendi, hastaneye sevkimi sağladı."

Hastanede yapılan kontrollerde vücudunda herhangi bir kırık ya da çıkık tespit edilmediğini ancak ağrılarının devam ettiğini belirten Havzalı esnaf Şerif Öngel, "Malımız gitti, canımız da gidiyordu. Çok şükür bugüne gelebildik" diyerek görevlilere ve yardım edenlere teşekkür etti.

WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!