- Haberler
- Samsun Haber
- Havza'da iş yeri yıkımları tamamlandı
Havza'da iş yeri yıkımları tamamlandı
Havza'da 12 Mayıs'ta yaşanan sel sonrası dere üzerindeki iş yerlerinin yıkımında sona gelindi. Devlet Su İşleri (DSİ) ekipleri Hacı Osman Deresi'nin üzerinde bulunan son iş yerini de yıktı.
Havza’da sel felaketi sonrası Hacı Osman Deresi üzerindeki iş yeri yıkımları ve derenin üzeri kapalı olan bölümünün açılması için çalışma yürütülüyordu.
Son iş yeri yıkımı gerçekleştirildi
İcadiye ve 25 Mayıs mahallelerinde dere üzerinde bulunan iş yerlerinin yıkımı, yapılan son iş yeri yıkımı ile tamamlandı. Yıkım öncesi binanın yanında bulunan bina tahliye edilerek, bölgede güvenlik önlemi alındı. Alınan tedbirlerin ardından binanın yıkımı gerçekleştirildi.
İş yerleri taşındı
Bölgedeki hak sahiplerinin çoğunluğunun Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığınca 3 bin 500 metrekare alanda 2 blok halinde inşa edilen iş yerlerine taşınma süreci ise tamamlandı.
Derenin üzerinin açılması çalışması sürüyor
Çalışmalar sonucunda Hacı Osman Deresi'nin üzerinin büyük kısmı da açılırken 25 Mayıs Mahallesi'nde kalan yaklaşık 200 metrelik kısmın üzeri ise DSİ tarafından uygulanacak Hacı Osman Deresi Islah Projesi kapsamında yapılacak kamulaştırma ve yıkım çalışmaları kapsamında açılacak.


