“GÜRCÜ KÜLTÜR DERNEĞİ” KURULDU

“GÜRCÜ KÜLTÜR DERNEĞİ” KURULDU
Çarşamba’da yaşayan Gürcü’leri temsilen kurulması için yapılan çalışmalar neticesinde dün Veteriner Hekim Ömer Semiz “Çarşamba Gürcü Kültür Derneğini” dilekçesini vererek Dernek kuruluşunu resmileştirdi.

Çarşamba’ da yaşayan Gürcüler adına yaklaşık iki yıldan beridir yaptığı çalışmalarını bir çatı altında toplamak ve bunu da bir dernek oluşumu ile taçlandırmak isteyen Veteriner Hekim Ömer Semiz, dün Çarşamba Kaymakamlığı İlçe Sivil Toplumla İlişkiler Şefliğine dilekçesini vererek dernekleşmeyi resmileştirdi.17 Ocak 2022 tarihinde Çarşamba Kaymakamlığı İlçe Sivil Toplumla İlişkiler Şefliğine Sayı: 303, Konu: Yeni Kurulan Dernek başlığı ile ‘kuruluş bildirimi ve ekleri 4721 sayılı Türk Medeni Kanunun 59.ncu maddesi gereğince teslim edilmiş’ ve Adres olarak ise Sarıcalı Mahallesi 369. Sokak Yetimoğlu İşhanı No:1 Kat 4 adresinde kuruluşu bildirilerek “Çarşamba Gürcü Kültür Derneği” adına bir dilekçe ile önceki gün gazetemizde kurucu Başkan Veteriner Hekim Ömer Semiz tarafından yapılan açıklamada ki gibi dernek kuruluşunun resmileştirildiği öğrenildi. 

 

Çalışmalarına aylar önce başlanan ve tüzük ve kurucuların belirlenmesinin ardından resmileşen dernek kuruluşu hakkında Gazetemize açıklama yapan Kurucu Başkan Veteriner Hekim Ömer Semiz, “Çarşamba Gürcü Kültür Derneğimiz Çarşamba ilçemizde yaşayan Gürcü kökenli vatandaşlar ve olmayanların da derneğimize üye olarak bir araya gelebileceği bir dernek olarak ilçe halkımıza hayırlı olsun. Bizim davamız birlik ve beraberlik. Biz şu bu değil veya makam sevdası için değil sadece Gürcü Kültürü ve örf, adet, gelenek göreneklerini yaşatmak, bir arada daha güçlü ve gelecek nesillere geçmişini unutturmadan geçmişle geleceğe köprü olacak çalışmalardüşünce ve ümidi ile kuruluşumuzu gerçekleştirdik. Bu yolda kırılan darılan kim varsa herkesekapımız sonuna kadar açıktır. Kimse yanlış düşüncelere ve söylemlere tevessül etmemesi ve birlik için ayrıştırıcı sözlerden ithamlardan kaçınarak daha güçlü bir Gürcü Kültür Derneği için herkese hayırlı uğurlu olsun diyorum. Allah bizleri utandırmasın” dedi.

Çarşamba Gürcü Kültür Dernek Kurucu Başkanı Veteriner Hekim Ömer Semiz önümüzde ki günlerde ilk yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirerek yönetim kurulu üyelerimiz ile görevlendirmeleri açıklayacaklarını belirtti. Bu çalışma ve ilk toplantı akabinde Çarşambamızda görkemli bir açılış töreni ile İlçe binalarının açılışını gerçekleştirmeyi arzuladıklarını dile getirdi.

d-013.jpg

 HABER –FOTO: Nurhan GÜZEL - Aybüke ŞEKER

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber