Gürcü kadına müebbet hapis
Samsun'da 2 yıllık eşini öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Gürcü kadının yargılandığı mahkemede Savcı, beraatini talep etti, mahkeme heyeti kadını ömür boyu hapis cezasına çarptırdı
Canik ilçesi Beledieyevleri Mahallesi'nde 21 ay önce meydana gelen olayda, 2 yıllık eşi Hasan Ünlü'yü (81) evinin banyosunda kafasına sert bir cisimle vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Gürcistan uyruklu 61 yaşındaki Leila Ünlü'nün yangılanmasına devam edildi.
Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan Leila Ünlü, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Kocasını öldürmek için hiçbir sebebini bulunmadığını belirten Leila Ünlü, "Ben eve gelince eşimi evde mi yoksa dışarıda mı diye telefonla aradım. Telefonunu çaldırdığımda banyodan sesi geldi. Böylece kapıyı açıp onu buldum. Bir müddet kendisiyle uğraştım. Sonra arkadaşımı arayıp yardım istedim. Ben maktulü severek evlendim. Onu öldürmek için bir sebep yok. Benim vicdanım temizdir. Katilin bulunmasını istiyorum. Beratimi ve tahliyemi istiyorum" dedi.
Cinayet günü soruşturmayı başlatan ve ağır ceza mahkemesine davayı açan aynı mahkemede görevli savcı, davayla ilgili mütalaasını açıklayarak, "Kasten eşini öldürmek suçundan dava açılmış ise de kesin ve inandırıcı bir delil yoktur. Şüpheden sanık yararlanır. Bu suçtan beraatini ve tahliyesini talep ediyorum" diye konuştu.
Leila Ünlü'nün avukatı Süleyman Akoğlu da, müvekkilinin suçsuz olduğunu, cinayetin işlendiği saatlerde evin dışında bulunduğunu ve bunun da bilirkişi raporları ile tespit edildiğini ileri sürerek, tahliyesini ve beraatini talep etti.
Mahkeme heyeti, dosya kapsamında mevcut delilleri ve vicdani kanaatlerini göz önünde bulundurarak, Leila Ünlü'nün kocasını başına sert bir cisimle vurarak öldürdüğü kanaatine vardıklarını ifade ederek, kadını önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ancak Gürcü kadının duruşmadaki iyi halini göz önünde bulunan heyet, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını müebbet hapis cezası olarak kararlaştırdı. Leila Ünlü'nün 6 evliliğinden 5'ini Türkiye'de yaptığı ve Türkiye'deki 4 eşinin de kalp krizi sonucu öldüğü öğrenilirken, en son evlendiği Hasan Ünlü de ölü olarak bulunmuştu. (İHA)