Gürcü derneği basınla bir araya geldi
Samsun Gürcü Kültür Derneği, dernek binasında Samsun basını ile bir kahvaltı programında bir araya geldi.
Samsun Gürcü Kültür Derneği, Samsun'da yerel basın ile kahvaltı programında buluştu. Samsun Gürcü Kültür Dernek Başkanı Eyüp Elmas, kahvaltı programında söz alarak yerel basına Gürcü Kültür Derneği ile ilgili bilgiler vererek faaliyetlerinden bahsetti. Başkan Elmas, "Derneğimize sadece Gürcü kökenliler değil, herkes üye olabilir." ifadelerini kullandı.
"Amacımız bir insana daha dokunmak"
Samsun Gürcü Kültür Dernek Başkanı Eyüp Elmas, "750'nin üzerinde üyesi olan, haftanın yedi günü açık, sabah 8, akşam 9'a kadar faaliyet gösteren, her gün bir veya birden fazla faaliyeti olan kurumsal bir derneğiz. Derneğe üye olmak için Gürcü olmak gerekmez. Biz kendimizi bir Türk vatandaşı olarak tanımlıyoruz. Dolayısıyla derneğimize üye olmak için sadece Gürcü kökenli olmak şart değil. Bu kültürü seviyorsanız, yemeğini, mutfağını seviyorsanız hiç fark etmez, kapımız herkese açık. Amacımız bir insana daha dokunmak." ifadelerini kullanarak sözlerine şöyle devam etti

Başkan Eyüp Elmas, "İyi derecede dil eğitimi veriyoruz. Derneğimizde seramik ve benzeri, halk eğitim üzerinden düzenlediğimiz kurslarımız var. Aynı zamanda müzik atölyemiz var, burada da çeşitli dersler veriyoruz. Halk müziği, halk oyunları korolarımız var. Faaliyetlerimiz hız kesmeden devam ediyor ve edecek." dedi.
Bakmadan Geçme



