Gülören Köyünde KKKA Semineri

Gülören Köyünde KKKA Semineri
Çarşamba ilçesine bağlı Gülören Köyü’nde Gülören Osman Yeniay YİBO’nun Avrupa Birliği Hibe Projesi kapsamında bölgede yaşayan insanlara yönelik

 “Temel Sağlık ve Hijyen Bilgileri” ile yaz ayının gelmesi münasebetiyle halkın bilinçlenmesi için halk dilinde kene olarak bilinen “Kırım Kongo Kanamalı Ateşi” semineri verildi

      “Bilinçli Nesiller İçin Kızlar Okula”adlı hibe projesi kapsamında yürütülen seminere Gülören,Karakaya,Konukluk,Bezirgan,Aşağı Musalla ve Köroğlu köylerinden yaklaşık 55 kişi katıldı.Semineri Samsun İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Tabibi Doktor Ayça ESEN verdi.Seminere ayrıca proje ortağı Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Samsun Şubesinden üyeler katıldı.

      Doktor Ayça Esen, katılımcılara Temel Sağlık ve Hijyen Bilgileri hakkında kısa bir bilgilendirme yaptıktan sonra özellikle kendini yaz aylarında gösteren ve halk dilinde kene ısırması olarak bilinen “Kırım Kongo Kanamalı Ateşi” ile ilgili hazırladığı sunuyu katılımcılarla paylaştı. Bu hastalık ile ilgili bilgilendirmeler yapan Doktor Ayça Esen halk arasında kene ısırmasına karşı yapılan yanlışları anlatarak yapılması gerekenleri en ince ayrıntısına kadar anlattı. Seminerin sonunda katılımcıların sorularını yanıtlayan Esen, katılımcılara Kırım Kongo Kanamalı Ateşi ile ilgili broşürler dağıttı.

      Seminerin sonunda öğrenci velilerine katılımlarından dolayı teşekkür eden Proje Koordinatörü Mustafa Albayrak, her seminer sonrasında yaptığı gibi projenin kısaca amaçları hakkında açıklamalar yaptı.Proje ile ilgili haberleri www.gulorenyibobiniko.netadlı web sayfasından takip edebileceklerini duyuran ALBAYRAK,”Proje kapsamında daha yapılacak birçok seminerimiz var. Siz velilerimizden bu seminerlere katılmanızı ve bir tane bile olsa yeni bir bilgi edinmenizi çok istiyoruz. Ayrıca çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Onların hakkı olan eğitim imkânlarını sunmak her velinin görevidir. Lütfen çocuklarınızı ve özellikle kız çocuklarını ortaöğretime devam etmelerini sağlayınız, dedi.”

HABER MERKEZİ

kopyasi-guloren-koyunde-kkka-semineri-(1)-(custom).jpg

 

 

 

    

   

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber