Giresun kalite fındık zirveyi bırakmıyor: Fiyatlar 240 TL'ye yükseldi!
Dünyanın en kaliteli fındığının yetiştiği Giresun kalite fındık, her zaman olduğu gibi piyasanın zirvesindeki yerini koruyor. Şubat 2026 itibarıyla Giresun ve ilçelerinde fiyatlar 240 TL bandını zorlayarak bölgedeki en yüksek rakamlara ulaştı.
Giresun’da, serbest piyasa rakamları üreticinin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Komşu iller Ordu ve Samsun’daki artışın ardından Giresun piyasası da atağa kalkarak haftayı rekor seviyelerde kapattı.
Giresun ve İlçelerinde Güncel Fiyat Tablosu
Giresun:231 TL -240 TL
Bulancak:230 TL - 238 TL
Espiye:220 TL - 232 TL
Görele:220 TL - 230 TL
Giresun fındığı neden daha değerli?
Tüccarlar, Giresun kalite fındığa olan yüksek talebin ve ihracatçıların bu özel ürüne olan ilgisinin fiyatları tetiklediğini belirtiyor. Özellikle yüksek randımanlı ürünlerde piyasa değerinin 240 TL'nin de üzerine çıkabileceği ifade ediliyor. Üreticilerin pazara ürün indirme konusundaki temkinli tavrı ise fiyatların düşmesini engelleyen en büyük faktör olarak görülüyor.
Bakmadan Geçme