Giresun'da dere faciası! Amca ve yeğen akıntıya kapıldı

Giresun'un Yağlıdere ilçesinde balık avlamak amacıyla dereye giren amca ve yeğen, aniden yükselen azgın sulara kapılarak gözden kayboldu. Bölgeyi yasa boğan olayda bir kişinin cansız bedeninin yeri tespit edilirken, kayıp olan diğer kişiyi arama çalışmaları ise aralıksız devam ediyor.

Aynı ismi taşıyan amca ve yeğen akıntıya kapıldı

Olay, Yağlıdere ilçesine bağlı Kanlıca köyünde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Yağlıdere Deresi’ne balık avlamak için inen ve dereye saçma (balık ağı) atan amca Sedat Çelik ile kendisiyle aynı adı taşıyan yeğeni Sedat Çelik, birdenbire yükselen sel sularına kapıldı. Akıntının güçlü olması nedeniyle amca ve yeğen kısa sürede gözden kayboldu.

Ekipler seferber oldu

Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda AFAD, 112 Acil Sağlık, itfaiye ve güvenlik ekibi sevk edildi. Zorlu hava ve arazi şartlarında yürütülen yoğun arama-kurtarma çalışmaları sonucunda, akıntıya kapılan kişilerden birinin cansız bedeninin yeri belirlendi. Ancak derenin debisinin aşırı yüksek olması nedeniyle arama-kurtarma ekiplerinin cenazeyi sudan çıkarma çalışmalarını henüz tamamlayamadığı öğrenildi.

Yüksek debi arama çalışmalarını güçleştiriyor

Kayıp olan diğer Sedat Çelik’i bulmak için nehir boyunca ve kritik noktalarda yürütülen çalışmalar aralıksız sürüyor. Bölgedeki su seviyesinin yüksekliği ve akıntının şiddeti, kurtarma ekiplerine zor anlar yaşatırken, çevre köylerdeki vatandaşlar da nehir kenarlarında dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!