• Haberler
  • Ekonomi
  • Giresun'da 17 Kasım Fındık Fiyatı | Yeni gün, yükselişle başladı!

Giresun'da 17 Kasım Fındık Fiyatı | Yeni gün, yükselişle başladı!

Giresun'da fındık piyasası 17 Kasım sabahına hafif bir yukarı yönlü hareketle giriş yaptı. Dün 276 TL seviyesinde açılan fiyatlar, yeni günde ortalama 277 TL olarak kaydedildi. Kentteki tüccarların sabah saatlerinde açıkladığı rakamlar randımana göre 273 TL ile 281 TL arasında değişiyor.

Üretici piyasayı yakından izliyor

“Giresun’da bugün fındık ne kadar?” sorusu, her gün olduğu gibi 17 Kasım’da da hem üreticilerin hem de alıcıların gündeminin merkezinde yer aldı. Fiyat aralığındaki dar yükseliş, üreticilerin satış kararlarını yeniden değerlendirmesine neden oldu. Özellikle yüksek randımanlı ve seçme olarak sınıflandırılan ürünlerin talep görmesi, bazı bölgelerde fiyatların üst sınıra doğru çıktığını gösteriyor.

Seçme fındığa ilgi sürüyor

Giresun’da kalite farkının fiyatlara etkisi her geçen gün daha belirgin hâle geliyor. Seçme fındığın talep görmeye devam etmesi, 17 Kasım sabahında da piyasanın yukarı yönlü açılmasına katkı sağladı. Tüccarlar, dış talepteki hareketliliğin fiyatları hafta içinde yeniden yukarı itebileceğini değerlendiriyor.

Piyasa temkinli ama umutlu

Son günlerde kademeli bir yükseliş trendi izleyen Giresun fındık fiyatlarında, üreticilerin temkinli duruşu sürüyor. Ancak sabah açıklanan rakamlar, fiyatların kısa vadede yukarı yönlü seyrini koruyabileceğine işaret ediyor.

WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!
Özel Haber

Bakmadan Geçme