Gıdada AB Uyum süreci anlatıldı
Samsun'da, AB Müktesebatı'nın iş hukuka aktarılması kapsamında HACCP Bölge Eğitim Programı gerçekleştirildi.
İl Tarım Müdürlüğü'nün koordinesinde gerçekleştirilen toplantıda Avrupa Komisyonu Genişleme Genel Müdürlüğü Kurumsal Yapılanma Birimine bağlı olarak aday ülkelere AB Müktesebatı'nın iç hukuka aktarılması, uygulanması ve yürürlüğe konulması alanlarında kısa süreli teknik destek sağlayan birim olan TAİEX-Teknik Destek ve Bilgi Değişim Ofisi teknik destek sağlandı.
Amisos Otel'de gerçekleştirilen ve Amasya, Sinop, Samsun'dan kamu 116 tarım çalışanı ile sivip toplum kuruluşu üyelerinin katıldığı toplantıda Gıda Güvenliği alanında 'Hijyen Ön Gereksinimler ve Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları (HACCP)' konusunda AB Müktesebatı ve uygulamaları aktarıldı. 3'ü yabancı altı uzmanın katıldığı toplantıda AB'deki uygulamalar ve Türkiye'deki uygulamalar karşılaştırıldı çözüm önerileri getirildi.
İki gün sürecek eğitim toplantısı hakkında bilgi veren İl tarım Müdür Vekili İsmail Demir, "Özellikle AB Katılım Müzakereleri sürecinde, sadece AB Müktesebatına uyum yeterli olmamakta, etkin uygulama büyük önem taşımaktadır. Bazı müzakere fasıllarının etkin uygulanabilmesi, söz konusu fasıllardaki AB müktesebatının yerel düzeyde de çok iyi anlaşılması ve uygulama yöntemleri hakkında bilgilendirilmesi ile yakından ilgilidir. Bu nedenle de İl Tarım Müdürlükleri aracılığı ile illerdeki tüm paydaşlara AB Müktesebatı ve uygulamaları konusunda yeterli bilgi ve birikimin zamanında aktarılması büyük önem taşımaktadır" dedi.
WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!