Gebze'de çöken binanın eski hali ortaya çıktı

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde sabah saatlerinde çöken 5 katlı binanın eski hali fotoğraflarda ortaya çıktı. Alt katında eczane bulunan binanın enkazında 5 kişinin olabileceği değerlendiriliyor.

Olay, sabah saatlerinde Mevlana Mahallesi Issıkgöl Caddesi'nde meydana geldi. Henüz belirlenemeyen nedenle çöken 5 katlı binanın bulunduğu bölgeye çok sayıda AFAD, itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi.
İlk belirlemelere göre enkaz altında 5 kişinin olabileceği değerlendiriliyor.

Kocaeli Valiliğinden yapılan açıklamada, "Gebze ilçemizde bir binada çökme meydana gelmiştir. Ekiplerimiz olay yerine yönlendirilmiş olup arama kurtarma çalışmalarına başlanmıştır. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz." ifadelerine yer verildi.

"Enkaz altında olma ihtimali olan 5 kişi"
Bir televizyon kanalına telefonla bağlanan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, çöken binanın 5 katlı olduğunu ve alt katında eczane bulunduğunu söyledi.

Büyükgöz, binada yaşayanlara ilişkin şu bilgileri paylaştı:
"Toplamda iki aileden oluşan 7 kişilik bir yaşam vardı ancak ulaştığımız bilgiler, mal sahibinin memlekette olduğuydu. Şu an enkaz altında olma ihtimali olan 5 kişi. Yaşayanlardan 2'si yok. Diğer katları boşmuş. Bir katı zaten eczaneymiş. O da saat erken olduğu için kapalı."

Binanın 1999 depreminden sonra yapılmış olabileceğini tahmin ettiğini belirten Büyükgöz, "Alanda metro çalışması var. Ondan kaynaklı olup olmayacağı yönünde araştırmamız var. Önceliğimiz can konusu." dedi.

Öte yandan, çöken binanın eski fotoğrafı da ortaya çıktı. Görüntülerde binanın alt katında "Eczane Nehir"in faaliyet gösterdiği görüldü.

WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!

Bakmadan Geçme