Gaziantep'te atık malzemeler mozaik sanatıyla yeniden hayat buluyor
Gaziantep'te Kültür ve Turizm Bakanlığı mozaik sanatçısı Gülçin Sökücü (49), atık cam ve kırık seramik parçalarını sanat eserlerine dönüştürüyor. Yaklaşık 10 kişilik ekibiyle gençlere ve sanatseverlere mozaik sanatını tanıtan Sökücü, kullanılmayan malzemelerden dekoratif ürünler ve aksesuarlar üreterek hem kültürel mirası yaşatıyor hem de geri dönüşüme katkı sağlıyor.
Mozaik sanatından etkilenerek bu alanda eğitimler alan Gülçin Sökücü, Gaziantep’te kurduğu Jale Tekinalp Yücel Kültür ve Sanat Merkezi’nde çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle gençlerle bir araya gelen Sökücü, atık camları, kırık tabakları ve seramik parçalarını bir araya getirerek farklı eserler ortaya çıkarıyor.
Mozaik sanatının yalnızca bir sanat dalı olmadığını, aynı zamanda geçmişten günümüze uzanan hikayeleri anlatan evrensel bir iletişim aracı olduğunu belirten Sökücü, bu sanatın insanları günlük hayatın stresinden uzaklaştırdığını da ifade ediyor.