GALİP ÖZTÜRK'TEN ÇÖZÜM SÜRECİNE TAM DESTEK

GALİP ÖZTÜRKTEN ÇÖZÜM SÜRECİNE TAM DESTEK
Kurucusu olduğu Türkiye Otobüsçüler Federasyonu'nun 45. geleneksel iftarına katılan Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Kurucu Onursal Başkanı ve Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk hükümetin çözüm sürecine tam destek verdi.

İftar yemeğinde karayolu yolcu taşımacılığı sektörü mensuplarıyla bir araya gelen Öztürk, karayolu yolcu taşımacılığı sektörünün siyasi partilerden daha geniş bir alana sahip olduğunun altını çizerek, "Bizim sektör olarak 81 vilayette ulaşamayacağımız köy, kasaba yok. Artık her köyden, kasabadan otobüs kalkıyor. Biz buralara ulaşabiliyoruz. Bu yüzden biz sektör olarak çözüm sürecinin öncülüğünü yapmalıyız" dedi.

 -"ÇÖZÜM SÜRECİNİN ÖNCÜSÜ OLMALIYIZ"-

 Bun öncülük kapsamında sektörün dağdan inenlere iş verebileceğini belirten Öztürk, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

 "Şahsi bencillikleri, siyasal görüşleri bir kenara bırakarak çözüm sürecinin hayata geçmesi için emek verilmesi gerektiğini kaydeden Öztürk, otobüsçülere bu aşamada büyük görev düştüğünü belirtti. Öztürk karayolu ile yolcu taşıma sektörünün siyasi partilerden daha geniş bir kapsama alanı olduğuna dikkat çekerek,"Sektörümüz bu çözüm sürecinde hükümetimizin yanında yer almalı. Bizim 81 vilayette ulaşamayacağımız köy, kasaba yok. Artık 3 dükkânın olduğu yerden bile otobüs kalkıyor. Bu yüzden biz çözüm sürecinin öncülüğünü yapmalıyız."

 -DAĞDAN İNENLERE İŞ İMKÂNI-

 "Toplumda herkesin siyasal düşüncesi olmasına karşın, bencilliklerin bir kenara bırakılarak bu sürece elinden gelen desteği vermesi gerekir. Kişisel bencillikleri, şahsi siyasal düşünceleri bir kenara bırakarak dağdan gelecekleri kendi öz kardeşlerimiz gibi karşılayarak hükümete destek olmamız gerektiğini düşünüyorum. Çünkü hükümet yolu açtı. Amacımız Kardeşin kardeşi öldürmesini ortadan kaldırmak ise bizim yapmamız gereken sektör olarak bu sürece tam destek vermektir."

 "TOFED'in bu konuda adım atan ilk sivil toplum örgütü olarak ulusal basında bir duyuru yapması, bununla alakalı bir basın toplantısı yapması ve dağdan gelecek arkadaşlara da iş verebilecek bir sektör olduğunu ortaya koyması lazım. Ülkesinin seven herkese bu süreçte büyük görevler düşüyor. Ben siyasetçi falan değilim ama ülkemi çok seviyorum. Kavgayı bitirmek bizim örf ve âdetimizdendir. Fitne fesat olunca kavga tabiî ki bitmez. Hepimiz doğruları göremeyeceğiz ama tarih mutlaka doğrunun ne olduğunu yazacak. Millet olarak devletimizin yanında en çok olmamız gereken zamanlardan birindeyiz. Bizi siyasi istikrarın değil, siyasetin istikrarı ilgilendiriyor. Bizi partilerin ismi değil ülkenin birlik ve bütünlüğünü sağlayanlar ilgilendiriyor. Bu liderleri seçersek ayakta kalacağız."

 Kamuoyunda "Çözüm paketi" olarak bilinen 6 maddelik Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Tasarısı, Genel Kurul'da yapılan görüşmelerin ardından dün kabul edilerek kanunlaşmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel