İBRAHİM FETHİ SEL

İBRAHİM FETHİ SEL

FUTBOL TARİHİNDE YAŞANMIŞ İLGİNÇ OLAYLAR (2)

FUTBOL TARİHİNDE YAŞANMIŞ İLGİNÇ OLAYLAR (2)

Kaldığımız yeden devam edelim ilk yazımızda 1878 yılında düdük çalmanın maçlarda ilk kullanışını,1882 yılında kale direğinin üstünün olmadığı iki direk arasından geçmesinin galibiyet için yeterli olması,1969 yılında Dünya kupasında Sarı ve Kart uygulamasının başlaması,199.854 kişiye oynanan 1950 yılındaki en kalabalık maçtan bahsetmiştik.

Gelelim yeni ilginç olayları yazmaya

Dünya Kupasına katılma başarısını yakalayan en küçük ülke :İzlanda

Atlas Okyanusu'nun kuzeyinde Grönland'ın güneydoğusu ile İskandinavya ve Büyük Britanya'nın kuzeybatısında yer alan bir ada ve Avrupa ülkesi olan Izlanda 338.349 nüfusuna sahip küçük bir ülkedir. Bu ülke Dünya Kupasına katılması yanı sıra Dünya Kupasında oldukça ses getirmesi ile de gündeme geldi

Çıplak Ayakla Dünya Kupasına Katılmak İstediler: HİNDİSTAN

Dünya kupasına katılma hakkı kazanıp, ihraç edilende oldu , çekilen de oldu ama bu sefer farklı bir olay oldu. Hindistan ‘’ Biz çıplak ayakla oynarız’’ talebini FIFA değerlendirip reddetti. Hindistan bu red olayından sonra tekrar futbolcular ısrar etmeye başladı ve FIFA, Hindistan’ı kupadan ihraç etti. 1950 Dünya kupasına ‘’ çıplak ayakla’ ’oynama isteği yüzünden gidemediler.

Profesyonel olmadan milli takım forması giymek: JavierMascherano

Mascherano, Arjantin Milli takıma davet aldığı sene henüz profesyonel seviyede forma giymiyordu. JavierMascherano, milli formayı ilk kez 2003 yılında Arjantin U-20 kadrosunda giydi. U-20 ile 22 maça çıkıp 1 gol attı. Senenin sonunda U-23 kadrosuna davet edilen futbolcu burada 18 maça çıkıp iyi performans sergilediği için Arjantin A Milli Takımı’na yükseldi.

Yol masrafı karşılanamadığı için 1950 Dünya Kupasına katılmadılar: Türkiye

Türkiye ilk kez katılacağı Dünya Kupasına yol masrafı ve oyunculara ödenecek parası olmadığı için 1950 Dünya Kupası maçına katılmaktan vazgeçtiği ve çekildiğini açıkladığı o sene.

Türkiye 1950 Dünya Kupasında iki rakiple eşleşti, biri savaştan büyük yaralar alan Avusturya diğeri ise Suriye. Avusturya’nın maça çıkmaması sonucu ile ikinci maçta Suriye’yi 7-0 yenen Türkiye Kupaya gitme hakkı kazanmışken, hükümetten olumsuz bir yanıt geldi. O dönem Futbol Federasyonu’na gerekli ödenek çıkarılmadığı için kupaya gidilememişti.

Dünyanın en zeki Futbolcusu: Frank Lampard

Dünya’da futbolculara uygulanan IQ testinde 150 sayısına ulaşan Lampard, bu konuda zirvede yer alıyor. Futbolcu olmasa atom mühendisi olabilirdi. Bakalım önümüzdeki yıllar bu sayıyı geçecek futbolcular mevcut olacak mı.

Bir maçta 5 defa kart gördü: PauloAraujo

Hakemin dikkatsizliği, maçı umursamaması sonucu ile maçtan atılan Brezilyalı oyuncu oyundan 5 defa atılmasına rağmen hakemin dalgınlığı ile oyuna devam edip 5 defa kart görerek dünya üzerinden bir maçta en fazla kart gören oyuncu olma başarısını yalakadı.

29 final oynayıp hepsini kaybetti. 3 kez'deBallonD'or için yarıştı yine kazanamadı: Michael Ballack

Almanya’nın en iyi futbolcularından biri olan Ballack kadersizliğini tüm dünyaya duyurmuş durumda 29 defa final oynadı vehiç birini kazanamadı yetmez gibi 3 kez BallonD’or için aday gösterildi ve bunu da kazanamadı.

5 dakika içinde 1 gol attı, 1 penaltı kaçırdı, kırmızı kart görüp oyun dışı kaldı: AshleyWard

Sunderland'e karşı oynadıkları maçta sadece beş dakika içinde bir gol attı, bir penaltı kaçırdı ve kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı. Galiba bunun bir tık üstü yoktur. Bu kadar aksiyonu bir daha hiçbir zaman yaşamayacaktır.

Burada bitirelim ilginç olaylarımızı sağlıklı ve spor dolu günler diliyorum

Önceki ve Sonraki Yazılar
İBRAHİM FETHİ SEL Arşivi