• Haberler
  • Spor
  • 'Futbol kamuoyu ve tüm hakemlerimizden özür diliyorum'

'Futbol kamuoyu ve tüm hakemlerimizden özür diliyorum'

Gaziantep Futbol Kulübü Teknik Direktörü Burak Yılmaz, Kocaelispor maçında gördüğü kırmızı kartın ardından ortaya çıkan görüntülerle ilgili yazılı bir açıklama yaparak futbol kamuoyu ve hakemlerden özür diledi.

Maç 10 kişiyle kazanıldı

Gaziantep Futbol Kulübü, Ziraat Türkiye Kupası C Grubu 2. hafta karşılaşmasında Kocaelispor’u 10 kişi kalmasına rağmen 1-0 mağlup etti. Mücadelede alınan galibiyet kadar, karşılaşmanın son bölümlerinde yaşanan hakem kararları ve saha kenarındaki gerginlik de gündem oldu.

Kırmızı karta giden süreç

Karşılaşmanın kritik anında hakem Burak Pakkan, VAR incelemesi sonrası Gaziantep FK futbolcusu Tayyip Talha Sanuç’a kırmızı kart gösterdi. Bu karara tepki gösteren Teknik Direktör Burak Yılmaz, orta hakem ve yardımcı hakeme sert itirazlarda bulundu. Tepkilerinin ardından Yılmaz da kırmızı kart gördü.

Kırmızı kart sonrası öfkesine hakim olamayan genç teknik adamın iki hakemin üzerine yürüdüğü anlar kameralara yansırken, olayın daha fazla büyümesi araya girenler tarafından engellendi.

“Futbol kamuoyu ve tüm hakemlerimizden özür diliyorum”

Yaşananların ardından Burak Yılmaz, sosyal medya hesabından yazılı bir açıklama yaparak kamuoyundan ve hakemlerden özür diledi. Yılmaz açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Bugün oynadığımız Türkiye Kupası karşılaşmasında gördüğüm kırmızı kart ve sonrasında ortaya çıkan görüntüler nedeniyle açıklama yapma gereği duyuyorum. Teknik direktör olarak saha kenarındaki duruşumun, oyuncularım ve gençler için örnek teşkil etmesi gerektiğinin farkındayım. Bu tür anlarda daha sakin ve sağduyulu kalabilmek adına gelişim göstermem gereken noktalar olduğunu biliyorum ve buna saha dışında ciddi bir mesai ayırarak çalıştığımın bilinmesini istiyorum.”

“Takımımın emeğinin gölgelenmesini istemiyorum”

Yılmaz, takımının sahadaki mücadelesine de dikkat çekerek açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: “Takımımın emeğinin ve sahadaki olağanüstü mücadelesinin yaşanan bu olayla gölgelenmesini istemiyorum. Bugün sahada gösterdikleri duruş sebebiyle oyuncularımla gurur duyuyorum. Başta camiamız olmak üzere, oyuncularım, futbol kamuoyu ve tüm hakemlerimizden özür diliyorum.”

Yaşanan olayların ardından gözler Türkiye Futbol Federasyonu’nun Burak Yılmaz hakkında vereceği disiplin kararına çevrildi.

WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!

Bakmadan Geçme