• Haberler
  • Güncel
  • Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul gözaltına alındı

Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul gözaltına alındı

Furkan Vakfı Kurucu Başkanı Alparslan Kuytul ve eşi, sabah saatlerinde düzenlenen polis operasyonuyla gözaltına alındı.

Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Furkan Vakfı Kurucu Başkanı Alparslan Kuytul’un ikametine sabah saatlerinde operasyon düzenledi. Yürütülen soruşturma kapsamında Alparslan Kuytul ve eşi polis ekiplerince gözaltına alındı.  Kuytul çifti ve vakıf üyeleri geniş güvenlik önlemleri altında sağlık raporu için Adana Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Sağlık raporunun ardından gözaltına alınan kişiler emniyete götürüldü.

Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul gözaltına alındı

Özel harekar ve çevik kuvvet sevk edildi 

Kuytul’un evinin bulunduğu sokak ve çevresinde, çevik kuvvet ile özel harekat polisleri koordineli şekilde geniş çaplı güvenlik önlemi aldı. Bölgeye giriş ve çıkışlar kontrol altına alınırken, ekiplerin söz konusu ikametteki arama çalışmaları detaylı bir şekilde sürdürülüyor. Süleymancılar'a yönelik operasyona tepki gösteren Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul'a Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral tepki göstermişti. Saral, "Senin de suyun yeterince ısındı Kuytul! Akıllanmamışsın, sıra sana da gelecek!" ifadesini kullanmıştı.

Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul gözaltına alındı

Alparslan Kuytul kimdir?

1965 yılında Adana'da dünyaya gelen Alparslan Kuytul, lisans eğitimini Çukurova Üniversitesi Mimarlık-Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nde tamamladı. Eğitimine dini ilimler alanında devam etmek üzere Mısır'a giden Kuytul, 1993-1997 yılları arasında El-Ezher Üniversitesi Şeriat Fakültesi İslam Hukuku Bölümü'nde okudu. 1988 yılında Kardeşler Kitabevi'ni kurarak sivil toplum faaliyetlerine adım atan Kuytul, 1994 yılında ise Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'nı hayata geçirdi.

Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul gözaltına alındı

WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!
Özel Haber