FINDIKÇIYA TARIM KREDİ DESTEĞİ
Tarım kredi kooperatifleri Samsun Bölge Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Oy nakit ve ayni kredi ihtiyacı olan Tarım Kredi Kooperatifleri ortaklarına fındık hasat sezonunda destek kredisi verileceğini açıkladı.
Tarım kredi kooperatifleri Samsun Bölge Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Oy nakit ve ayni kredi ihtiyacı olan Tarım Kredi Kooperatifleri ortaklarına fındık hasat sezonunda destek kredisi verileceğini açıkladı.
Tarım Kredi Kooperatifleri Samsun Bölge Birliği Başkanı Fikret oy “ Fındık üreticisi hasat sezonuna girdiğinde acil nakit paraya ihtiyaç duymaktaydı. Bu nedenle de tüccara veya tefeciye borçlanıyordu. Ya da fındığını hasat eder etmez satmak zorunda kalıyordu. Bu durum hem çiftçimizin ürününü gerçek değerine satmasını engelliyor hem de genel anlamda fındık piyasasında fiyatın oluşturulmasını tamamen alıcının inisiyatifine bırakıyordu. Çiftçimizin talebi üzerine mevzuatı olmasına rağmen uygulaması yapılmayan “DESTEK KREDİSİ” uygulamasını başlattık. Ortaklarımızdan durumu kredi mevzuatına uygun olanlar bu krediden yararlanabilecek” dedi.
Destek Kredisi uygulamasında daha önce kullanılan nakit kredinin dikkate alınmayacağını da belirten Fikret oy “Üreticinin genel kredisinin uygun olması yeterli. Bu destek kredisi kısa vadeli bir kredi üretici bu borcunu komisyon tutarını ödemek kaydıyla genel vade tarihine kadar her ay yenileyebilir. Ayrıca fındık hasadına başlamadan önce ihtiyaç duyduğu gıda ve ihtiyaç maddelerini ve tüm erzakını da Tarım Kredi Kooperatiflerinden kredili olarak temin edebilir.” Dedi.
Fikret OY “Üreticimiz tarlasına işçi girdiğinde ,yağ,pirinç,çay,zeytin gibi gıda maddelerine de yoğun ihtiyaç duyuyor. Bu malzemeleri de kredili olarak temin edeceğiz.
Üreticimiz endişe duymasın Tarım Kredi Kooperatifleri varken çiftçimizi kimseye muhtaç etmeyeceğiz.”Dedi.
Uygulama ile ilgili talimatın fındık üretimi yapılan sahalardaki Kooperatif Müdürlüklerine gönderildiği ve derhal uygulamanın başlatılabileceği belirtildi.