• Haberler
  • Ekonomi
  • Fındık hasadı öncesi mevsimlik işçi hareketliliği henüz başlamadı

Fındık hasadı öncesi mevsimlik işçi hareketliliği henüz başlamadı

Giresun'da fındık hasadının yaklaşmasıyla birlikte Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden gelmesi beklenen mevsimlik tarım işçileri için hazırlıklar tamamlandı. Ancak önceki yıllarda bu dönemde yoğunluğun yaşandığı geçici konaklama alanında henüz beklenen hareketlilik oluşmadı.

Giresun merkeze bağlı Aksu Mahallesi'nde bulunan ve yaklaşık 160 kişiyi ağırlayabilecek kapasitedeki geçici konaklama merkezinde İl Özel İdaresi ekipleri tarafından temizlik ve çevre düzenlemesi yapıldı. Hasat sezonu öncesinde hazırlıkları tamamlanan alan, mevsimlik tarım işçilerinin kullanımına hazır hale getirildi.

Geçtiğimiz yıllarda fındık sezonu öncesinde büyük ölçüde dolan konaklama merkezine bu yıl şu ana kadar yalnızca birkaç ailenin geldiği görüldü.

Fındık hasadının başlamasıyla birlikte önümüzdeki günlerde bölgeye gelecek mevsimlik işçi sayısının artması bekleniyor. Özellikle hasadın hız kazanmasıyla birlikte konaklama alanında da yoğunluğun oluşacağı değerlendiriliyor.

Alana gelen ailelerin çocukları kendileri için hazırlanan oyun parkında vakit geçirirken, yetişkinler ise çalışacakları fındık bahçelerinin belirlenmesini ve üreticilerden gelecek haberleri bekliyor.

Fındık sezonuyla birlikte Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan Giresun'a gelecek mevsimlik tarım işçilerinin, hasat sürecinde bölgedeki iş gücü ihtiyacının önemli bölümünü karşılaması bekleniyor.

WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!