Fatsa'daki 29 tabelalı kavşak sürücüleri zorluyor
Ordu'nun Fatsa ilçesinde ilçeler arası ulaşımın sağlandığı önemli kavşaklardan biri, bu kez trafik yoğunluğuyla değil, üzerindeki yön tabelalarının fazlalığıyla gündeme geldi. Aynı noktada bulunan 29 yön ve bilgilendirme tabelasının sürücülerde kafa karışıklığına neden olduğunu belirten vatandaşlar, kavşağın daha sade ve anlaşılır hale getirilmesini istiyor.
Fatsa-Korgan-Kumru kara yolu üzerinde, Kösebucağı Mahallesi sınırlarında bulunan ve özellikle Korgan ile çevre ilçelere ulaşımda kullanılan kavşakta yer alan tabelaların düzensiz yerleşimi, bölgeyi ilk kez kullanan sürücüler için yön bulmayı zorlaştırıyor.
Sürücüler yanlış manevra yapabiliyor
Kavşağı kullanan vatandaşlar, tabela sayısının fazla olmasının yönlendirmeyi kolaylaştırmak yerine daha karmaşık hale getirdiğini belirtiyor. Özellikle yabancı sürücülerin hangi yöne gitmeleri gerektiğini son anda fark ettikleri, bunun da ani şerit değiştirme ve yanlış dönüşlere neden olabildiği ifade ediliyor.
Sürücüler, bu durumun zaman zaman trafik güvenliğini de riske attığını dile getirerek yönlendirme sisteminin yeniden planlanmasını talep ediyor.
"İlk kez gelenler yolu karıştırıyor"
Bölgeyi sık kullandığını söyleyen Mahmut Ali Karakuş, kavşağın özellikle dışarıdan gelen sürücüler açısından sorun oluşturduğunu belirtti.
Karakuş, "Çatalpınar'a sık gidip geliyorum ve bu yolu sürekli kullanıyorum. Biz alıştığımız için sorun yaşamıyoruz ancak ilk kez gelenler tabelaların yoğunluğundan dolayı hangi yöne gideceklerini şaşırabiliyor. Bu da tehlikeli durumlara yol açabiliyor." dedi.
"Adeta bir kaos yaşanıyor"
Bir diğer sürücü Kubilay Gemicioğlu ise kavşağın yaklaşık 5-6 yıl önce bu şekilde düzenlendiğini belirterek mevcut uygulamanın yeterince işlevsel olmadığını savundu.
Gemicioğlu, "Burası adeta labirente döndü. Yaklaşık 30 tabelanın bulunduğu bir kavşakta doğru yönü seçmek kolay olmuyor. Özellikle bölgeyi bilmeyen sürücüler için ciddi bir karmaşa yaşanıyor. Geçmişte burada kazalar da meydana geldi. Daha sade, anlaşılır ve düzenli bir yönlendirme sistemi oluşturulmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.
Vatandaşlar, kavşakta yapılacak yeni bir düzenlemeyle hem sürücülerin yön bulmasının kolaylaşacağını hem de olası trafik kazalarının önüne geçilebileceğini düşünüyor.
