• Haberler
  • Siyaset
  • Fatma Betül Sayan Kaya AKP'deki görevlerinden istifa etti

Fatma Betül Sayan Kaya AKP'deki görevlerinden istifa etti

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve eski Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, hakkında gündeme getirilen hisse işlemi iddialarının ardından partisindeki görevlerinden istifa ettiğini açıkladı.

Haberin Özeti

  • • Fatma Betül Sayan Kaya, hakkında gündeme gelen hisse işlemi iddialarının ardından AKP'deki Genel Başkan Yardımcılığı dahil tüm görevlerinden istifa ettiğini açıkladı.
  • • YENİ Parti Sözcüsü Zeynel Emre, Kaya'nın 8 Nisan'da yaklaşık 255 liradan aldığı 250 bin hisseyi Eylül'de 4 bin 482 liradan satarak 1 milyar TL'den fazla kazandığını iddia etti.
  • • Kaya, sürecin selameti ve iddiaların tüm yönleriyle açıklığa kavuşması amacıyla siyasi sorumluluk alarak görevlerinden ayrılma talebinde bulunduğunu belirtti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, hakkında gündeme getirilen hisse işlemi iddialarının ardından partisindeki görevlerinden istifa ettiğini açıkladı.

Hisse İşlemi İddiaları Gündeme Geldi

YENİ Parti Sözcüsü Zeynel Emre, Kaya’nın borsadaki bazı hisse işlemlerine ilişkin iddiaları gündeme taşıdı. Emre, Kaya’nın 8 Nisan’da yaklaşık 255 lira seviyesinden 250 bin adet hisse aldığı ve söz konusu hisselerin eylül ayında yaklaşık 4 bin 482 lira seviyesinden satıldığını öne sürdü.

Emre, söz konusu işlemlerde yaklaşık 63 milyon 359 bin liralık alım yapıldığını ve satışların ardından 1 milyar 344 milyon lira çekildiğini iddia etti. Kaya’nın eşi İlyas Kaya hakkında da benzer hisse işlemleri gerçekleştirildiğini öne sürdü.

İddialara ilişkin Kaya veya AKP tarafından işlemlerin bu şekilde gerçekleştiğini doğrulayan bir açıklama yapılmadığı bildirildi.

Kaya’dan İstifa Açıklaması

İddiaların ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Fatma Betül Sayan Kaya, sürecin sağlıklı şekilde yürütülmesi ve hakkındaki iddiaların tüm yönleriyle açıklığa kavuşturulması amacıyla görevlerinden ayrılma talebinde bulunduğunu belirtti.

Kaya açıklamasında, “Sürecin selameti ve iddiaların tüm yönleriyle açıklığa kavuşturulabilmesi amacıyla yürütmekte olduğum tüm görevlerimden affımı Sayın Genel Başkanımızdan istedim” ifadelerini kullandı.

“İddiaların Açıklığa Kavuşturulmasını Önemsiyorum”

Kaya, son günlerde kamuoyunda kendisi hakkında çeşitli iddia ve değerlendirmelerin gündeme geldiğini belirterek, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da iddiaların tüm yönleriyle araştırılması gerektiğine yönelik irade ortaya koyduğunu ifade etti.

Siyasi sorumluluğun yalnızca hukuki sorumlulukla sınırlı olmadığını belirten Kaya, yürütülecek inceleme ve soruşturma sürecinin herhangi bir tartışma altında kalmaması için siyasi sorumluluk almayı gerekli gördüğünü kaydetti.

 “Sürecin Selameti İçin”

Kaya, açıklamasının devamında görevlerinden ayrılma kararının amacını şu sözlerle ifade etti:

“Sürecin selameti ve iddiaların tüm yönleriyle açıklığa kavuşturulabilmesi amacıyla yürütmekte olduğum tüm görevlerimden affımı Sayın Genel Başkanımızdan istedim.”

Kaya’nın açıklamasıyla birlikte AK Parti’deki görevlerinden ayrılma süreci kamuoyuna duyurulmuş oldu.

Fatma Betül Sayan Kaya AKP'deki görevlerinden istifa etti

WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!
Özel Haber