Eyüp Aydın, 'Metal sektöründe ciddi açık var'

Samsun Madeni Sanatkârlar Odası Başkanı Eyüp Aydın, sanayi sitelerinde ara eleman ihtiyacının devam ettiğini belirterek özellikle metal sektöründe ciddi personel eksikliği yaşandığını söyledi.

Haberin Özeti

  • Samsun Madeni Sanatkârlar Odası Başkanı Eyüp Aydın, sanayi sitelerinde, özellikle metal sektöründe ciddi ara eleman sıkıntısı yaşandığını dile getirdi.
  • Aydın, tornacılık, sac işleme ve CNC operatörlüğü gibi alanlarda eleman eksikliğini vurgulayarak, otomotivde 1500 öğrenci varken metalde 50-100 öğrenci olduğunu belirtti.
  • Mesleki eğitime yönelik çalışmaların devam etmesine rağmen, meslek liseleri ve MESEM'lerdeki metal bölümü öğrenci sayısının yetersiz kaldığı ifade edildi.

Samsun Madeni Sanatkârlar Odası Başkanı Eyüp Aydın, sanayi sitelerinde ara eleman ihtiyacının halen önemli sorunlardan biri olmaya devam ettiğini belirterek, özellikle üretim ve imalat alanlarında yetişmiş personel eksikliğinin dikkat çekici boyutlara ulaştığını ifade etti. Sanayi sektörünün birçok alanında iş gücü ihtiyacının sürdüğünü dile getiren Aydın, özellikle metal sektöründe nitelikli çalışan sayısının yetersiz kaldığını ve bu durumun sektör açısından önemli bir sorun haline geldiğini belirtti.

“Mesleki, eğitime yönelik ciddi çalışmalar var”

Sanayi sitelerinde bazı bölümlerde ara eleman açığı bulunduğunu vurgulayan Madeni Sanatkârlar Odası Başkanı Eyüp Aydın, “Sanayi sitelerindeki ara elemanların bir kısmında, bazı bölümlerinde açıklıklar var. Mesela otomotivde çok fazla öğrencimiz var. Kaporta bölümünde biraz daha az var, metal ve makine bölümünde ise çok az öğrencimiz bulunuyor. Tabii ki meslek liselerinin ve meslek ortaokullarının olmasında fayda vardır. Ancak şu anki konjonktürde de mesleki eğitime yönelik ciddi çalışmalar var” diye konuştu.

“Metal bölümünde ciddi eksiğimiz var”

Her sektörde ara elemana ihtiyaç olduğunu belirten Eyüp Aydın, “Her sektörde ara eleman ihtiyacı vardır ama şu anda yetişme anlamında bizim metal bölümünde ciddi anlamda eksiğimiz var. Tornacılıkta, sac işlemede, CNC operatörlüğünde maalesef yetişen çok fazla elemanımız yok ya da MESEM’lerde buna yeterli öğrencimiz yok. Meslek liselerinde ve meslek odalarında bölümler var ancak yetersiz. Mesela şu anda 1.000-1.500’ün üzerinde otomotiv öğrencimiz varsa, 50-100 civarında metalci öğrencimiz var” diye konuştu.

 

WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!
Özel Haber