Eskişehir'de şaşırtan manzara: Erik ağacı ikinci kez çiçek açtı
Eskişehir'de ağustos ayının son günlerinde ilkbaharı andıran bir görüntü ortaya çıktı. Normal şartlarda ilkbaharda çiçek açıp yaz aylarında meyvesini veren bir erik ağacı, meyve dönemini tamamlamasının ardından yeniden beyaz çiçeklerle kaplandı.
Mahalle sakinlerini hayrete düşüren bu sıra dışı durumu değerlendiren Salih Sarıoğlu, yıllardır böyle bir olaya şahit olmadığını belirterek, “Ağacın ikinci kez çiçek açması bizi de çok şaşırttı. Mevsimsel değişiklikler artık bu şekilde kendini göstermeye başladı. Ekolojik dengenin bozulması ağaçları da etkiliyor. Bundan sonra buna benzer örnekleri daha sık göreceğimizi düşünüyorum” dedi.
Sarıoğlu, ağacın yeniden meyve verip vermeyeceğini merak ettiklerini aktarırken, ağacı gören misafirlerin de şaşkınlıklarını gizleyemediklerini söyledi.
