• Haberler
  • Dünya
  • Erdoğan New York'ta diplomasi trafiğini sürdürüyor

Erdoğan New York'ta diplomasi trafiğini sürdürüyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM 81. Genel Kurulu kapsamında New York'ta BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ve Senegal Cumhurbaşkanı Bassirou Diomaye Faye ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 81. Genel Kurulu görüşmelerine katılmak üzere bulunduğu New York’ta ikili temaslarını sürdürüyor. Erdoğan, Genel Kurul'daki hitabının ardından BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ve Senegal Cumhurbaşkanı Bassirou Diomaye Faye ile bir araya geldi.

Erdoğan New York'ta diplomasi trafiğini sürdürüyor

GUTERRES İLE BÖLGESEL VE KÜRESEL KONULAR ELE ALINDI

BM Genel Merkezi'ndeki görüşmede Erdoğan ve Guterres, bölgesel ve küresel gelişmeleri değerlendirdi. Görüşmede Gazze, İran ve Ukrayna'daki gelişmelerin yanı sıra Kıbrıs meselesi ve Karadeniz'deki seyrüsefer güvenliği gibi başlıklar ele alındı.

Erdoğan, görüşmede küresel barış ve güvenliğe ilişkin konularda Guterres ile görev süresi boyunca yakın çalışma yürüttüklerini ifade etti.

KATAR EMİRİ VE SENEGAL CUMHURBAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜ

Erdoğan, BM Genel Merkezi'nde Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile de görüştü. Basına kapalı gerçekleştirilen görüşmede Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, MİT Başkanı İbrahim Kalın ve Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün de hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca Senegal Cumhurbaşkanı Bassirou Diomaye Faye ile bir araya geldi. BM Genel Merkezi'ndeki görüşme basına kapalı gerçekleştirildi.

WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!