Erdoğan'dan sınır ötesi açıklaması!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD dönüşü Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenliyor

İşte Erdoğan'ın konuşması....

Yatırımların teşviki amacıyla yatırım destek ajansı tarafından önde gelen işadamalarının katıldığı toplantıya da iştirak ettim. Bazı medya kuruluşlarına verdiğim mülakatlar aracılığıyla ülkemizin tutum ve düşüncelerini yabancı kamuoyuna aktarmış oldu. Heyetimizden bazıları temaslarını sürdürüyorlar.
İnanıyorum ki, küresel, bölgesel ve ikili düzlemde her konunun masaya yatırıldığı kurul, dünyanın önünde yeni ufuklar açacaktır. Filistin'in devlet olma adımını attığı bu genel Kurul, BM'nin gündemine tam manasıyla oturmuş oldu. Filistin'in devlet olma sürecini koşulsuz destekleyen ülkemiz şu ana kadar yaptığı çalışmaları aynı kararlılıkla sürdürecek. Kendi adımıza yaptığmız görüşmelerin oldukça verimli geçtiğini belirtmek isterim.
Yurtdışındaki kültür varlıklarımızın iadesi konusunda önemli gelişme olduğunu söylemek isterim. Perge ören yerindeki MS 2. yüzyıla ait Herakles (Yorgun Herkül) heykelinin alt yarısı Antalya müzesinde. Üst yarısı ise ABD'deki Boston Güzel Sanatlar Müzesi'ndeydi. Turizm Bakanlığımız eserin ülkemize iadesi için 20 yıldan beri ciddi gayret sarfetmekteydi. Heykelin üst yarısı Türkiye'ye getirdik. Muhtelif ülkelerden 4128 eserin iadesini sağlamış bulunmaktayız.

SORULARI YANITLADI...

Terörle mücadele temaslarınız oldu. İranla müşterek adımlar atacağınız yorumları oldu. Ne gibi adımlar atılacak. Tezkere Bakanlar Kurulu'nun gündeminde mi?

"İranla ortak bir terör örgütüyle mücadele ediyoruz. İsimleri farklı. Aynı örgüt. Direk orayla ilgili kara ve hava harekatını müşterek yaptığı bir bölge. İran'la müşterek yapabileceğimiz operasyonlar var.

"SINIR ÖTESİ OPERASYONLAR SÜRECEK"

Son gelişmeler inanıyorum ki sınır ötesi operasyonalrın çok önemli bir netice doğurduğnudan kaynaklanmaktadır. Önemli netice alınmamış olsaydı bu süreç daha sakin geçebilirdi. Bunu da yapmak zorundaydık. Yapacağız da. Irak Cumhurbaşkanı ile de görüştüm. Sürece yönelik de güvenlik zirvesi olarak ifade ettiğimiz heyetemizle Bakanlar Kurulu toplantısında değerlendirmemizi yapacağız"

TERÖRLE MÜCADELE EDERİZ, SİYASETLE DE MÜZAKERE

Siirt'de yaşananlar PKK'nın gerçek yüzünü ortaya koyması bakımından önemlidir. Karşısındaki kıza da kendi içindeki kıza da böyledir PKK. 4 tane kızımızı şehit ettiler. İfade edilen mermi rakamı 200'e yakın. Böyle bir vahşet olur mu? Alçakça saldırı olur mu? Başındaki tülbenti ortaya koyan annelere soruyorum. Bu tülbentleri nereye sereceksiniz? Benim damadı olduğum bir şehir. Biz onları polis zannettik. Bu sizlere haklılık mı kazandırıyor? Bu ülkenin askeri okulları, polis akademileri olmayacak mı? Bu devletin çeşitli kurumları var. Biz bir devletiz. Savunmasız insanları bile alçakça öldürebilecek bir örgütsünüz. Kendi içlerindeki 5 kadını infaz ettiler. Gaz zehirlenmesi dediler. Bunlar acımasızdır. Kandan beslenirler. Bunlar son çırpınışlarıdır. Geri adım atmamız, beklememiz mümkün değil. Biz terörle mücadele ederiz, siyasi iradeyle de müzakere ederiz. Siyasete gelen bizimle müzakere edebilir.

"BİZ BIKTIK"

TSK terörle mücadeleye yönelik birçok sempozyumlar yaptı. Ortak akıl oluşturalım diye bu mücadele yapılıyor. Özel bir şeyiniz varsa davet beklemeye gerek yok, kapımız her zaman açık. Acaba prim yapar mı beklentisiyle muhalefet bunları söylüyor. Kararlılığımız devam ediyor. Meclis tutanaklarında CHP'nin söylediklerini, MHP'nin söylediklerini biliyoruz. Broşürler yayınladılarsa onları da biliyoruz. Bunlar kamuoyunda zamana oynamak, gündem oluşturmak adına yapılan şeyler. Biz bıktık, artık netice istiyoruz. Varsa farklı şeyleri onu bilelim, ama gazetelerde çıkan başlıklar bildiğimiz şeyler.

WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!

Bakmadan Geçme