Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

“ENİŞTE NİYE ÖPÜYOR BİZİ… “

“ENİŞTE NİYE ÖPÜYOR BİZİ… “

 

Savaşa HAYIR diyoruz ama…Savaşa HAYIR, BARIŞ İÇİN Her şeyi yapmaya hazırız diyoruz ama. Her nedense geçen her günümüz akabinde SAVAŞA DOĞRU HIZLI ADIMLARLA GİDİYORMUŞUZ GİBİ GELİYOR. Evet, evet bu ne birilerine ön yargı ne de ortalığı velveleye verme.

Ülkemiz içinde sıkıntı dert yokmuş, ekonomimiz çok çok mükemmel gibiymiş gibi etrafımızla her geçen gün kavgalı hale gelirken, buna bir de silahlanma eklenince düşünmemek elde değil. Yıllardır Adana’ da konuşlandırılan İncirlik Üssü sonrasında Ülkemizde NATO ve ABD üsleri eklenmeye başlıyor.

Durup dururken “ENİŞTE NİYE ÖPÜYOR BİZİ… “

İncirlik üssü sonrasında şimdi başka üsler gündem de iken buna son anda Patriot füze sistemlerinin konuşlandırılacak olması başta Rusya’yı yeniden düşman haline getirecek gibi. Hani biz komşularımızla “0” sorun ve barış içinde olacaktık. Aksine “0” sorun gitti hemen düşman olmaya aday komşumuz kalmadı. Nedenleri ortadadır. Önce Arap Baharı akabinde Suriye’nin geldiği ortam. Suriye kendi içinde çatışıyor. Ama cemeresini Türkiye çekiyor. Aklıma Irak –ABD Savaşı geldi. Bu savaş ve öncesinde önce Irak’ın Saddam ile Kuveyt’e girmesi akabinde ABD’nin Özgürlük savaşı geldi.  Buraya hani Özgürlük gelecekti.

Sonra Arap Baharı ile Orta Doğu da özgürlük ve demokrasi gelecekti. Bu Ülkeler belki başlarında ki Liderleri gönderdi ama içi çatışmaları devam ediyor. Özgürlük ve demokrasi liderler değişti ama hala çatışmalar dinmedi. Neden acaba?. Küresel Sermaye oyunları istediğini hala tam olarak alamadığı için olmasın sakın? İşlerine geliyor. Bu noktada asıl hedefin Ülkemiz olduğu görülemiyor mu?

Son olarak Filistin ile İsrail’in yıllardır süren savaşı ve şimdi de Suriye’ de ki iç çatışma. Suriye’ den Ülkemize gelen resmi kayıtlara göre 100 binin üzerinde mülteci. Bize ne?. Kendi ülkende her şey güllük gülistanlık mı?.  Tamam İslam coğrafyası, oradakiler de hayat ama bir atasözümüz vardır: “Önce can, sonra canan” Yani önce kendimizi düzeltelim, koruyalım halkımızı rahatlatalım sonrasında bunları düşünelim.  

Bırakın bu işleri. Gerçekleri görün artık. ABD, İsrail, NATO ve AB istedi ve olanları ve olacakları yine biz çekeceğiz. Malatya’ya patriot füze rampası konuşlandırılması demek Adana sonrasında Malatya’ya da NATO adı altında her devletin askerinin gireceği demektir. Yani kimse ABD giriyor diyemeyecek. Her Ülkenin askeri.

Bu bana Peygamber Efendimizi katletmek isteyen inanmayanların suikastta tüm aşiretlerden adam alarak katletme planı ile evine girmesi ve akabinde meydana gelen mucize geldi aklıma. ABD, İsrail, NATO ve AB ve akabinde bunlarla sıkıntısı olan Rusya, Çin, İran gibi Ülkelerin düşmanca hazırlıkları. Bu gidişat sanırım gerginliği arttırarak Savaşların göbeğinde Türkiye’nin kalmasını sağlayabilecek en güzel projedir ki bu yeniden gözden geçirilmelidir.  Bu Ülke hızlı bir şekilde savaşın içine çekiliyor bunu kimse görmüyor mu? Bu nedenle enişte bizi neden öpüyor pardon ABD, bizi neden bu kadar destekliyor sizce… Daha çok Öpmek için olmasın…

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi
SON YAZILAR