Dünya Üçüncüsü Yaser'e Coşkulu Karşılama
Azerbaycan'da düzenlenen U17 Dünya Güreş Şampiyonası'nda 92 kiloda bronz madalya kazanan 15 yaşındaki milli sporcu Yusuf Yaser Aksu, memleketi Samsun'un Vezirköprü ilçesinde Türk bayrakları ve büyük bir gururla karşılandı.
Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen U17 Dünya Güreş Şampiyonası'nda mindere çıkan genç yetenek Yusuf Yaser Aksu, memleketi Samsun'a madalyayla döndü. Vezirköprü Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde yetişen ve Kavak Yaşar Doğu Sporcu Eğitim Merkezi'nde eğitimini sürdüren 15 yaşındaki güreşçi, memleketinde ailesi ve hemşehrileri tarafından coşkuyla bağrına basıldı.
Madalyayı getiren 5-1'lik net galibiyet
Grekoromen stil 92 kiloda mücadele eden Aksu, dünya üçüncülüğü maçında karşılaştığı Macar rakibi Sandor David Antaly'yi 5-1 mağlup ederek bronz madalyanın sahibi oldu. Geçtiğimiz yıl U15 Avrupa Şampiyonluğu da bulunan genç sporcu, bu yıl U17 Grekoromen Milli Takımı'nın şampiyonadaki tek madalyasını Türkiye'ye kazandırarak dikkatleri üzerine çekti.
“Tarif edilemez bir gurur yaşıyorum”
Memleketi Vezirköprü'ye gelişinde antrenörü İbrahim Kiraz, ailesi ve mahalle sakinleri tarafından ellerinde Türk bayraklarıyla karşılanan milli güreşçi, yaşadığı sevinci,"Memleketimi ve ülkemi bu seviyede temsil edip madalya ile dönmek benim için tarif edilemez bir gurur. Bu başarıda emeği geçen antrenörlerim İbrahim Kiraz ve Sezai Yılmaz başta olmak üzere, Kavak Yaşar Doğu Sporcu Eğitim Merkezi'ndeki hocalarıma ve milli takım antrenörlerime ayrı ayrı teşekkür ediyorum."diye ifade etti.
Oğlunun başarısı karşısında duygusal anlar yaşayan baba İsa Aksu ise bu madalyanın yalnızca kendi ailelerine değil, Vezirköprü'ye ve tüm Türkiye'ye ait bir gurur kaynağı olduğunu vurguladı.