Din görevlilerinde dernek sayısı 2'ye çıktı
Çarşamba'da görev yapan din görevlileri yeni bir dernek çatısı altında bir araya geldi.
Çarşamba’da görev yapan Din Görevlileri yeni kurdukları ÇADİMDER çatısı altında bir araya geliyor. Çarşamba var olan diğer derneğin atıl durumda olduğunu iddia ederek Çarşamba’da görev yapan din görevlilerinin sosyal olanaklarını arttırmayı hedeflediklerini belirten Çarşamba Diyanet Mensupları Derneği(ÇADİMDER) yetkilileri bundan kaynaklı yeni bir dernek çatısı altında bir araya geldiklerini söylüyor.
Yaklaşık 10 gün önce kurulan derneğe 220 üyenin kayıt olduğunu belirten dernek yöneticileri, Çarşamba’da 500’e yakın Diyanete bağlı din görevlisinin çalıştığını açıkladı.
Bafracalı Köyü Orta Mahalle Camii İman-Hatibi olan Nuri Özkan’ın kurucu başkanlığını üstlendiği yeni Dernekle alakalı olarak açıklamada bulunan Özkan, “Derneğimiz Kızılay Caddesi üzerindeki bürosunda hizmete başlamıştır. Burada misafirhanemiz, toplantı salonumuz gibi bölümlerimiz bulunmakta. Burayı din görevlisi arkadaşlarımızı bir araya getirmek, sosyal olanaklarını arttırmak için kurduk. Bu talep din görevlisi arkadaşlarımızdan geldi” dedi.
Özkan, var olan derneğin atıl durumda kaldığını belirterek, bundan kaynaklı yeni bir dernek açtıklarını açıkladı. Özkan, “diğer derneğimizde şöyle bir durum meydana geldi. 2 yılda bir seçim yapılıyordu. Bunu tüzük değişikliği ile birlikte 4 yıla çıkardılar. Ve dernek tamamen işlevsiz bir konuma geldi. Diğer derneğin 140 üyesi vardı. Ama şuan çalışılamadığı için baya azalmış durumda. Biz burayı 17 kurucu arkadaşımızla birlikte açtık şimdi 220 üyemiz var. Bu da bir derneğe ne kadar ihtiyacımız olduğunun göstergesi” dedi.