Dilan Polat hakkında 'dolandırıcılık' iddiasıyla yeni soruşturma
Daha önce kara para aklama suçlamasıyla tutuklanıp adli kontrol şartıyla tahliye edilen Dilan Polat hakkında, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'ticari faaliyet kapsamında dolandırıcılık' iddiasıyla yeni bir soruşturma yürütüldüğü ortaya çıktı.
Kara para aklama iddialarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında eşi Engin Polat ile birlikte tutuklanan ve bir süre önce yurt dışına çıkış yasağı ile adli kontrol şartıyla tahliye edilen Dilan Polat cephesinde sular durulmuyor. Polat hakkında yepyeni bir adli sürecin daha başladığı öğrenildi.
Soruşturmanın konusu ‘ticari dolandırıcılık’
Gazeteci Mustafa Kadir Mercan'ın aktardığı bilgilere göre; Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Dilan Polat hakkında yeni bir dosya açtı. Edinilen bilgilere göre yürütülen bu yeni soruşturmanın temelini, "ticari bir faaliyet kapsamında dolandırıcılık" iddiaları oluşturuyor.
Başsavcılıktan resmi açıklama geldi
Gelişmelerin sosyal medyada gündem olmasının ardından Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı kaynaklarından da iddiaları doğrulayan resmi bir açıklama yapıldı. Sürecin devam ettiği vurgulanan açıklamada,"Sosyal medya hesaplarında Dilan Polat hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızda yürüyen bir soruşturmaya yer verilmiş olmakla; bir dolandırıcılık iddiasına ilişkin olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızın sayılı dosyasında soruşturma işlemleri devam etmektedir."ifadelere yer verildi.
Yapılan bu son açıklamayla birlikte, Polat hakkında ticari faaliyetleri merkeze alan dolandırıcılık soruşturmasının fiilen yürütüldüğü kesinleşmiş oldu.