Dikbıyık Belediyespor Play - off' da
Bölgesel Amatör Ligde 3. Gurupta mücadele eden Dikbıyık Belediyespor Ünye Belediyespor deplasmanında 90+4' de attığı golle Play – off oynamaya hak kazandı.
BAL Liginin adeta kadrini belirleyecek olan maçta Ünye Belediyespor deplasmanında oyuna iyi başlayan Dikbıyık Belediyespor oldu. BAL Liginden düşmesi kesinleşen Ünye Belediye spor karşısında özellikle sol taraftan gelen ataklar etkili oldu. Dikbıyık Belediyespor’ da Emrah’ın etkili ortalarına forvet oyuncuları topla buluşamayınca Ünye Belediye spor kalecisi Beytullah başarılı kurtarışlar yaptı. Dikbıyık Belediye spor forvet oyuncularına geçit vermedi.
Dikbıyık Belediye sporun sağdan geliştirdiği atakta sağ taraftan kesilen orta ceza sahası içerisinde bütün oyuncuları geçti. Top müsait durumda olan Emrah’ın önünde kaldı. Emrah müsait pozisyonda vuruşunu yaptı ve herkes gol diye sevinirken top dışarı çıktı. Bu pozisyona kenar yönetim isyan etti. Özellikle ilk yarıda karşılıklı geçen her iki takımında pozisyon bulduğu ilk yarıda oyunun hakimi Dikbıyık Belediye spordu.
İkinci yarıya özellikle Dikbıyık Belediye spor futbolcuları ve taraftarları için stresli dakikalar başladı. Dikbıyıkspor rakibine baskın şekilde bir oyun sergilemeye çalışırken, Ünye Belediye sporlu futbolcular bu güne kadar vermediği şekilde mücadele vererek direnmeye devam etti. Bir türlü beklenen gol gelmiyor saniyeler ilerliyor Dikbıyık spor’da ümitler yavaş yavaş tükenirken maçın hakemi oyuna 4 dakika ilave ettiğini açıkladı. 90 dakika adetra hop oturup hop kalkan taraftarın tüm umudu son 4 dakikalık uzatmalara kalırken heyecan doruk noktaya çıktı.
Maçın uzatma dakikalarında da baskılı bir oyun sergileyen Dikbıyık Belediye spor uzatmaların son dakikası içerisinde soldan orta sahaya yakın bölgede Emrah faulle durduruldu. Faul atışını yine Emrah kullandı. Emrah’ın ceza sahasına gönderdiği top kale içerisinde Ünye Belediye sporlu futbolcuların uzaklaştırmaya çalıştığı top filelerle buluştu. Bu golle büyük sevinç yaşayan Dikbıyık Belediye spor kenar yönetimi ve futbolcuları tribünde bulunan az sayışa taraftarlarla bütünleşti. Golden hemen sonra hakemin maçı bitiren son düdüğüyle de Ünye Şehir Stadı adeta Dikbıyık Belediye spor takım ve taraftarları için bayram yerine döndü.
Bu arada Dikbıyık Belediye sporlu futbolcular galibiyet ve BAL Liginde kalmanın verdiği heyecanla sevinirken tribünlerde ilkadım Belediye spor yöneticileri olduğu iddia edilen bir gurup Dikbıyık Belediyespor’lu yöneticilerle sözlü sataşmaya girmesi bir anda dikkatleri tribünlere yönelmesine neden oldu. Kısa süreli tartışma büyümeden önlendi.
Bu sonuçtan sonra Bal Liginde 3. Gurupta mücadele den Dikbıyık Belediyespor Play-of oynama hakkı kazanırken İlkadım Belediyespor kendi sahasında Espiyesporu 4-1 lik skorla yenmesine rağmen küme düştü. Dikbıyık Belediye spor – Bafraspor’un 3. lige çıkıp çıkmama durumuna göre Samsunspor Amatör kümeden gelecek Hacınabi spor veya Ladik spor’la eşleşerek eşleme sonunda galip gelen takım Bal liginde mücadele edecek.
Maç sonunda Dikbıyık’ a dönen futbolcu ve takım yöneticileri Beldede ki Çubukçu Petrolde bulunan Kerem Restaurant’ ta BAL Liginin ilk gününden bu yana takımın sponsoru olan Köktaşlar petrol tarafından galibiyeti kutlamak için yemek verildi. Lig boyunca Dikbıyık Belediyespor takımının ulaşım, yakıt ve hemen hemen tüm masraflarını karşılayarak takıma büyük destek veren Köktaşlar Petrol’ün verdiği yemekte oyuncular ve yöneticilerin heyecan ve sevinçleri görülmeye değerdi. Köktaşlar Petrol İşletme Sahiplerinden Cemal Köktaş, “Bu başarı bu gün Dikbıyık spor, Dikbıyık ve Çarşamba için çok güzel bir sonuç. Bu gün sahada oynanan oyun ve galibiyet nedeni ile emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Yemek sonrasında Dikbıyık Belediye spor’lu oyunculara Perşembe gününe kadar izin verildi. Perşembe günü toplanacak Dikbıyık sporlu oyuncular Perşembe gününden itibaren çalışmalarına devam edecek.
HABER-FOTO: Serkan KARAHAN- Nevzat AKKAYA