Depremzede öğrenciye 'deprem' puanı
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aynur Bektaş, iki ayrı depremin vurduğu Van'da bu sene üniversite sınavına girecek olan öğrencilere ek 'deprem puanı' verilmesini teklif etti
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aynur Bektaş, iki ayrı depremin vurduğu Van'da bu sene üniversite sınavına girecek olan öğrencilere ek 'deprem puanı' verilmesini teklif etti
TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu tarafından düzenlenen 'Kadın Girişimciler Paneli'nin ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bektaş, Van'da meydana gelen deprem felaketinin tüm Türkiye'yi yasa boğduğunu söyledi. Doğu'da ulaşım konusunda daha fazla yatırım yapılması gerektiğini dile getiren Bektaş, "Doğa acımasız. Ulaşım zor. Bir uçağın kalkmaması nelere sebep oluyor. Hava muhalefeti sebebiyle depremin ardından Van'da insanlar hayatlarını sürdürmeye çalışıyor. Ulaşım konusunda bu bölgelere yatırım yapılması lazım. Ulaşımı çözersek ekonomi de canlanır. Başta hava yolu olmak üzere her türlü ulaşım şartlarının güçlendirilmesi gerek. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne en hızlı şekilde yol ve havaalanı yapılmalı" diye konuştu.
"VANLI KADINLARIN YANINDA OLACAĞIZ"
Panele konuşmacı olarak katılan Van Girişimciler Kurulu Başkanı Meral Ayhan'ın zor şartlar altında Bursa'ya geldiğinin altını çizen Bektaş, "Ev yok, bark yok. Van yeniden yapılanacak. Orası Türkiye'nin en gözde şehirlerinden birisidir. Kadın Kurulu olarak söz veriyoruz; kadınlara yönelik faaliyetlerimizi artıracağız. Bu bize belki farklı bir şey de getirdi. Bundan sonrası için Van özel bir bölge olacak diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.
Sanayi Bakanlığının Van'da iş yeri hasar gören esnafa üst limiti 30 bin TL olan 1 yıl ödemesiz kredi vermesini olumlu karşılayan Bektaş, deprem bölgesindeki öğrenciler için özel 'deprem puanı' verilmesini teklif ederek şunları söyledi:
"Sanayi Bakanlığının bu kredisi çok uygun oldu. Orada sadece esnafın derdi yok. Üniversite sınavına girecekleri de düşünelim. Bu sene belki sınavı kaybedecekler. Özel bir şey yapılsın. Orada sınava girecek olan öğrencilere 'deprem puanı' diye 20'şer ya da 30'ar puan verilebilir. Gıdada problem yok ama barınma problemi çok fazla. Orada yeni iş imkanları var. Yeniden bir şehir oluşuyor." İHA