Deprem similasyon treni Samsun'da

Türkiye'nin içinde tek deprem simülasyonu bulunan 'Hürriyet Hakkımızdır Treni' Samsun'a geldi.

 

 
Hürriyet Gazetesi, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün katkılarıyla hayata geçirilen proje kapsamında Türkiye gezisine çıkan tren, Samsun'a ulaştı. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen 25 şehri kapsayan Türkiye gezisinde 5. il olan Samsun'da çocuklara deprem anlatıldı. 
Trenin öğrenci ve protokol tarafından karşılanmasının ardından düzenlenen etkinlikte konuşan Vali Yardımcısı Haluk Şimşek, depremde Türkiye'nin büyük acılar yaşadığını, her insanın deprem konusunda bilinçlenmesinin önem taşıdığını belirtti. Sosyal içeriği de bulunan trenin gezi programına Pınar Kide Çocuk Tiyatrosu, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nda (TEGEV) destek veriyor. 
Etkinlikte öğrencilere depremle ilgili eğitim verildikten sonra tren içerisindeki simülasyon ile 7.4 büyüklüğündeki Kocaeli depremi canlandırıldı. Trenin yarın Amasya'da olacağı belirtildi. 
 
WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!

Bakmadan Geçme