Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'a hizmet etmeyi sürdüreceğiz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamalarda, İstanbul'a yatırım yapmaya devam edeceklerini belirterek, 'Bu aziz şehri iş bilmez kifayetsizlerin insafına bırakmayacak, İstanbul'a hizmet etmeyi, yatırım yapmayı, dev projelere imza atmayı sürdüreceğiz' dedi.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sona erdi. Toplantının ardından millete sesleniş konuşması yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iç ve dış gündeme dair önemli mesajlar verdi.
Konuşmasında İstanbul'un tarihi ve kültürel kimliğine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kentin geleceğine yönelik yatırım kararlılıklarını ifade etti. Erdoğan ayrıca, toplumsal huzuru bozmaya yönelik girişimlere karşı net bir duruş sergileyeceklerini dile getirdi.
"İstanbul kıyamete kadar Türk ve Müslümandır"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'un yönetim vizyonuna ve tarihi kimliğine değindiği bölümü doğrudan şu ifadelerle aktardı: “Bizans artıkları halen kabullenmekte zorlansa da İstanbul Türk'tür, Müslümandır, kıyamete kadar da Türk ve Müslüman kalacaktır. Bu aziz şehri iş bilmez kifayetsizlerin insafına bırakmayacak, İstanbul'a hizmet etmeyi, yatırım yapmayı, dev projelere imza atmayı sürdüreceğiz.”
"Sokaklarımızın karıştırılmasına müsaade etmeyiz"
Gündemdeki siyasi ve toplumsal gelişmelere de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, iktidar ve ittifak olarak küresel ve bölgesel değişimlerin yaşandığı bu kritik dönemde tarihi bir sorumluluk üstlendiklerinin bilincinde olduklarını söyledi. Kamu düzeninin korunması hususunda kararlılık mesajı veren Erdoğan, açıklamalarını şu sözlerle tamamladı: "Kavgaya, polemiğe ayıracak vaktimiz yok. Hangi bahaneyle olursa olsun, sokaklarımızın karıştırılmasına, halkımızla güvenlik görevlilerimizin karşı karşıya getirilmesine müsaade etmeyiz."