Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM 81. Genel Kurulu için ABD'ye gidiyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 81. Genel Kurulu genel görüşmelerine katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere 20-23 Eylül tarihlerinde Amerika Birleşik Devletleri'ni ziyaret edecek.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın merakla beklenen Amerika Birleşik Devletleri ziyaretinin detaylarını duyurdu. Duran'ın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamaya göre Erdoğan, New York'ta düzenlenecek olan BM 81. Genel Kurulu'na katılmak üzere yarın yola çıkacak.
22 Eylül'de Genel Kurul'a küresel mesajlar verecek
Ziyaretin 20-23 Eylül tarihlerini kapsayacağını belirten Duran, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Güveni yeniden inşa etmek, dönüşümü yönetmek: Herkes için sonuç üreten bir Birleşmiş Milletler" temasıyla düzenlenecek 81. Genel Kurul'da, genel görüşmelerin ilk günü olan 22 Eylül'de kürsüye çıkarak hitaplarını gerçekleştireceğini kaydetti.
Liderler zirvesi ve yoğun temas trafiği
New York'ta yoğun bir diplomasi trafiği yürütecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, program kapsamında BM Genel Sekreteri'nin yanı sıra çeşitli ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştirecek. Görüşmelerin yanı sıra Erdoğan'ın; ABD'de ikamet eden vatandaş temsilcileri, Türk-Amerikan iş çevreleri ve önde gelen düşünce kuruluşu temsilcilerinin katılacağı çok sayıda programa teşrif etmesi planlanıyor.