Çocuklar mecliste söz sırası onlarda!

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında düzenlediği programla 17 ilçeden gelen çocuklar bir araya getirilerek Samsun Büyükşehir belediyesi meclis salonundan söz hakkı verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen programın ilk bölümünde, 17 ilçeden seçilen 86 çocuk Büyükşehir Çocuk Meclisi oturumunda buluştu. Meclis Salonu’nda tamamen çocuklardan oluşan başkan ve üyeler, kendi talep ve projelerini kürsüden ifade etme fırsatı buldu.
Program, Türkiye’nin ilk air dome çocuk oyun alanı olan Balonya ziyaretiyle devam etti. Çocuklar burada oyun alanlarında doyasıya eğlenerek keyifli vakit geçirdi. Günün sonunda Sevgi Kafe’de düzenlenen yemek programında bir araya gelen çocuklar, yoğun etkinliklerin ardından günü neşeyle tamamladı.

"Her çocuğun eşit ve güvenli bir ortamda yaşama hakkı var"

Başkan Halit Doğan, Samsun’un her ilçesindeki çocukların gelişimine destek olduklarını belirterek, "Mutlu çocukların şehri Samsun’umuzda eğitimden sağlığa, kültürden sosyal haklara kadar her alanda evlatlarımızın yanında olacağız. Büyükşehir Meclisimiz bugünümüzün ve yarınımızın teminatı çocuklarımıza emanetti. Bu anlamlı günde tüm çocuklarımızın Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutluyorum" diye konuştu.

WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!

Bakmadan Geçme