CHP'li Vekilden Hükümete "Fotoğraflı" Gönderme

CHPli Vekilden Hükümete Fotoğraflı Gönderme
62. Hükümetin programının görüşüldüğü Genel Kurul'da CHP'li Hurşit Güneş'in Economist dergisinin kapak resmini göstermesi AK Partili vekilleri kızdırdı.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Sadık Yakut Başkanlığı'nda Özel Gündemle toplanarak, 62.Hükümetin, Hükümet Programı üzerindeki görüşmelerini gerçekleştiriyor. Hükümet programı üzerine CHP Grubu adına söz alan Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş partisinin görüş ve eleştirilerini dile getirdi.

AK PARTİLİLERİ KIZDIRAN FOTOĞRAF

Hurşit Güneş, Hükümet Programı üzerine CHP'nin görüşlerini dile getirirken Genel Kurul'a, "Size bir lider soracağım" dedi ve ekledi: "Girdiği her seçimi büyük farkla kazanıyor, Muhalefete göz açtırmıyor. Bakanları o belirliyor, her Cuma namazını başka bir camide kılıyor. İstihbarat bu lidere bağlı, her yerde herkesi dinletip izletebiliyor. Devletin ajansı sadece iktidar partisini izliyor. Muhalefete yer vermiyor. Bütün televizyonlar onun, biz CHP olarak bu lidere ve rejime çok karşıyız. Benim bahsettiğim bu lider Beşar Esad biz buna karşıyız" sözlerinin ardından Erdoğan'ın yer aldığı, Ekonomist dergisinin kapak resmini gösterdi. AK Partililer tepki gösterdi ama uzamadan son buldu.

"ASLA UMUTLU DEĞİLİZ"

Hükümet'in programında yer alan "yolsuzlukla mücadele" hedefine vurgu yapan Güneş, "Bu iktidarın mücadele alanlarından bir tanesi olarak yolsuzlukla mücadeleyi gösterdi ama en çok yolsuzluklarla suçlandı" diye konuştu. Güneş sözlerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik eleştirilerle tamamladı ve şöyle devam etti: "Cumhurbaşkanı 91 yıllık köşkü beğenmeyip yeni saraya geçtiniz. Onlarca korumanız var. Türkiye tek adam devleti, adalet var ama viçdanından yüreğinden adalet silinmiş. 62. hükümete asla güvenmiyoruz, asla umutlu değiliz. 62. Hükümete Sadece vekalet verilmiştir. Türkiye mutlaka özgürlük ve adalete kavuşacaktır ama o bu hükümetle olmayacaktır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir