CHP Samsun'da Hancıoğlu ve Deveci Restleşmesi

CHP Samsun İl Başkanlığı'nın görevden ne zaman alınacağı konuşulurken, CHP Samsun eski Milletvekili Neslihan Hancıoğlu ve Atakum eski Belediye Başkanı Cemil Deveci'nin il başkanlığı için yarışa girdikleri iddialar arasında yer aldı.

CHP’ye atanan Mutlak Butlan heyeti muhalif milletvekillerinin partiden ihracının ardından teşkilatlara da el atmaya başladı. Dün gerçekleştirilen MYK toplantısının ardından Bursa, Erzurum ve Bitlis İl Başkanları görevden alınırken, İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’te ihraç için disiplin kuruluna sevk edildi. Teşkilatlarda yaşanacak değişikliğin devam edileceği konuşulurken Samsun’un ise mutlak butlan tayfasının il başkanlığı kavgasından dolayı görevden alınma sürecinin uzayacağı konuşuluyor.

CHP Genel Merkezinde Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında dün yapılan MYK toplantısında CHP İl Örgütü’nün görevden alınacağı yönünde iddialar ortaya atılmıştı. Ancak parti kulislerinde konuşulan bilgilere göre, Kılıçdaroğlu’na yakınlığı ile bilinen CHP Samsun eski Milletvekili Neslihan Hancıoğlu ile yine Samsun’da Kılıçdaroğlu’na yakınlığı ile bilinen Atakum eski Belediye Başkanı Cemil Deveci arasında il başkanlığı konusunda bir çekişme yaşandığı, bu çekişme sonrasında ise Samsun örgütünün görevden alınmasının haftaya ertelendiğinin konuşulduğu öne sürülüyor.

Butlancılar 2’ye mi? bölündü

Hancıoğlu’nun kendisine yakın ve kendisinin belirleyeceği bir ismi il başkanı olarak görmek istediği konuşuluyor. Hancıoğlu’na karşı ise Cemil Deveci’nin eşi Gülay Deveci’yi ya da kendisini il başkanı olmak için çalışma yaptığı ve Hancıoğlu’nun buna karşı çıktığı gelen bilgiler arasında. Bu durumun Mutlak Butlan heyetini Samsun’da ikiye böldüğü öne sürülürken, heyetin henüz il yönetimini oluşturamadığı da gelen bilgiler arasında yer alıyor. 

Parti kulislerinde konuşulan bir başka iddiaya göre ise CHP Samsun İl Örgütü’nün önümüzdeki hafta görevden alınabileceği ifade ediliyor.
 

WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!
Özel Haber