CHP'de MYK listesi belirlendi

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi'nin 'mutlak butlan' kararının ardından Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan CHP'de, 19 kişiden oluşan yeni Merkez Yürütme Kurulu (MYK) belirlendi ve listeyi Parti Sözcüsü Müslim Sarı kamuoyuyla paylaştı.

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36. Hukuk Dairesi’nin Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kurultay davasında verdiği ‘mutlak butlan’ kararının ardından, partinin hukuk tarafından belirlenmiş yetkili kurulları yeniden çalışmaya başladı. Genel başkanlık görevine dönen Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel merkez binasında parti üyeleriyle yaptığı toplantının ardından Merkez Yürütme Kurulu (MYK) listesi netleşti. Listenin belirlenmesiyle birlikte kameralar karşısına geçen yeni Parti Sözcüsü Müslim Sarı, Genel Başkan dahil 19 kişiden oluşan yeni MYK üyelerini ve partinin önümüzdeki döneme ait yol haritasını açıkladı.

"Hukuki karara istinaden yetkili kurullar çalışmaya başladı"

Mahkeme kararının ardından partinin organlarının aşama aşama devreye gireceğini belirten Parti Sözcüsü Müslim Sarı,"Bölge İdare Mahkemesi’nin vermiş olduğu bir kararla 21 Mayıs’ta, önceki dönem parti meclisimiz, önceki dönem genel başkanımızla beraber göreve çağrılmıştı ve bir mutlak butlan kararı vermişti. Bu karara istinaden de Cumhuriyet Halk Partisi’nin hukuk tarafından belirlenmiş yetkili kurulları ve organları çalışmaya başladı. Bu çerçevede genel başkanımızın yönlendirmeleri, emirleri ve takdirleriyle partinin yetkili organı olarak bir MYK oluşturduk. Önümüzdeki günlerde, bu haftadan başlamak üzere Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu gibi diğer organlarımız da aşama aşama çalışmaya başlayacak" dedi.

Üç kritik birim doğrudan genel başkana bağlı olacak

Müslim Sarı, yeni yönetim modelinde 3 önemli alanın tek bir sorumlu yerine ortak akılla ve "kurul" esasına göre yönetileceğini duyurdu. 

Sarı, "Kurulumuz genel başkanımızla beraber 19 arkadaşımızdan oluşuyor. 3 tane görevimiz genel başkan yardımcılığı çerçevesinde değil, kurul olarak değerlendirildi. Ekonomi politikaları, dış politika ile hukuk ve seçim işleri birimlerinde sorumlu bir genel başkan yardımcısı olmayacak. Bu 3 birim doğrudan doğruya genel başkana bağlı kurullar tarafından yürütülecek" bilgisini paylaştı.

İşte CHP'nin yeni Merkez Yürütme Kurulu listesi

Parti Sözcüsü Müslim Sarı’nın açıkladığı yeni MYK yapılandırması ve görev dağılımı şu isimlerden oluştu:

Genel Sekreter: Rıfat Nalbantoğlu (İzmir Milletvekili)

Yurt İçi Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Orhan Sarıbal (Bursa Milletvekili)

İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı (Sayman): Bülent Kuşoğlu

Parti Sözcüsü ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Müslim Sarı

Yurt Dışı Örgütlenmelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Semra Dinçer (Ankara Milletvekili)

Medya ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Deniz Demir (Ankara Milletvekili)

Sağlık Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Ali Rıza Erbay

İşveren Sendikaları ve İş Dünyasından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Cemal Canpolat

Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Necdet Saraç

Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Yıldırım Kaya

Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Hasan Efe Uyar

Kültür ve Sanat Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Berhan Şimşek

Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Devrim Barış Çelik

Ar-Ge ve Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Ahmet Hakan Uyanık

Bölgesel Kalkınma Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Nevaf Bilek (Siirt İl Başkanı)

İşçi Sendikaları ve STK’lardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Adnan Demirci

Sanayi ve Ticaret Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Tahsin Tarhan (Kocaeli Önceki Dönem Milletvekili)

İnsan Hakları ve Aileden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Gamze Akkuş İlgezdi (İstanbul Milletvekili)

İlk MYK toplantısı saat 18.00'de

Yeni yönetimin zaman kaybetmeden çalışmalara başlayacağını belirten Sarı, bugün saat 18.00 itibarıyla ilk MYK toplantısını gerçekleştireceklerini açıkladı. 

Toplantının içeriğine dair konuşan Sarı, "Bu toplantıda bir genel değerlendirme yapacağız. MYK üyelerimizle beraber önümüzdeki süreçte yol haritasını, partinin diğer yetkili kurumlarının takvimini ve çalışmalarla ilgili süreci hep beraber değerlendirerek yolumuza devam edeceğiz" diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!