Çaykur Rizespor sezona 3 puanla başladı: Konya'da uzatmada gelen zafer!
Trendyol Süper Lig'in ilk haftasında Çaykur Rizespor, deplasmanda TÜMOSAN Konyaspor'u 90+7. dakikada Laçi'nin penaltı golüyle 1-0 mağlup etti.
Trendyol Süper Lig'in açılış haftasında TÜMOSAN Konyaspor, sahasında Çaykur Rizespor'u ağırladı. İki takımın da yakaladığı fırsatları değerlendirmekte zorlandığı ve büyük çekişmeye sahne olan mücadele, uzatma dakikalarında gelen tek golle konuk ekibin üstünlüğüyle tamamlandı.
İlk yarıda direkler ve kaleciler devredeydi
Karşılaşmanın 4. dakikasında Konyaspor'dan Gonçalves sert bir şutla kaleyi yoklarken kaleci Fofana gole izin vermedi. Rizespor ise 10. dakikada Mebude ile tehlike yarattı fakat kaleci Bahadır Güngördü gole geçit vermedi. 28. dakikada gelişen Konyaspor atağında Andzouana'nın şık topuk pasında Deniz Türüç'ün vuruşu direkten döndü ve ilk 45 dakika 0-0 eşitlikle sona erdi.
Üç puanı uzatma penaltısı getirdi
İkinci yarıda da karşılıklı ataklar devam etti. 50 ve 64. dakikalarda Ahmed Kutucu ile net fırsatlar yakalayan Çaykur Rizespor, kaleci Bahadır ve savunmanın kritik müdahalelerine takıldı.
Mücadelenin kırılma anı 90+3. dakikada yaşandı. Emrecan Bulut ceza sahası içinde yapılan müdahaleyle yerde kalınca maçın hakemi Cihan Aydın tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. 90+7. dakikada topun başına geçen Laçi, fileleri havalandırarak takımına galibiyeti getirdi. Kalan dakikalarda skor değişmeyince Çaykur Rizespor lige 3 puanla başlayan taraf oldu.