ÇARŞAMBA'YA ASKILI KÖPRÜ GELİYOR

ÇARŞAMBA'YA ASKILI KÖPRÜ GELİYOR
Çarşamba’ da şehir merkezinde bulunan en eski köprü yaya köprüsü olurken araç köprülerinde artış dikkatlerden kaçmıyor. İlçede ki trafiği rahatlatmak amacıyla Yeni Köprünün yapımına başlandı.

Çarşamba İlçe merkezini Doğu yaka ve Batıyaka'yı yeniden bir birine bağlayacak olan yeni köprünün iki ayak üzerine asma köprü olarak yapılacağı ve uzunluğunun  164 metre, genişliği ise 16 metre olarak inşa edileceği ve yine 34’er metre yüksekliğinde iki kulesi olacak şekilde PTT ve eski Kız Lisesi ile Sağlık Grup Başkanlığı ve Halk Sağlığı binalarının bulunduğu alana yapılacak iki adet kavşak yapımı ile şehir merkezinde ki araç ve yaya yollarının trafiğini rahatlatmasının hedeflendiği belirtiliyor.

20171117_150558.jpg

Mimarı yapısının Karayolu Köprüsü ile Tarihi Köprü arasında Çarşamba’nın doğu ve batı yakalarını birleştirecek olan köprü, Yeni Şehir Girişinin (İstasyon caddesi) devamı olarak yapılıyor. Yeni Köprü, kavşak, bağlantı ve yaya yollarıyla mevcut trafik yoğunluğunu rahatlatacak. Yeni köprünün yoğun çalışma ile ve ihale süresinin 12 ay olmasına rağmen 10 ay gibi kısa sürede yapılarak 2018 Yerel seçimlerine yetiştirilmesinin hedeflendiği iddia ediliyor.

Yeni köprü yapımı inşaatının başlaması ile vatandaşlar yoğun olarak sosyal medya üzerinden ve sokakta ikiye bölündüğü iddia ediliyor. Bir kesim vatandaşlar belediyenin Fatih Sultan Mehmet Köprüsü gibi harika bir köprü olduğuna ve Çarşamba'ya yakışacağına işaret ederken, diğer kısım vatandaşlar ise tam aksine Çarşamba İlçesinin ana sorunlarının başında kanalizasyon yani alt yapı yetersizliğinin olduğu belirtilerek, "Altı olmayan şehre makyaj yapmayla hizmet olmaz. Az bir yağmurda her yer su altında kalıyor. İlçenin medeniyeti alt ve üst yapısı ile belli olur. Altında ki lağım pislikleri az yağmursa sokaklara akan şehrin üstüne ne kadar makyaj yaparsanız yapın değeri olmaz. Bu yapılanlar seçim için göz boyama çalışmaları. Halka hizmeti unuttular. halka gerçek hizmet olmalı ki Çarşamba güzel olsun" şeklinde tepkilerini dile getirmeleri dikkat çekiyor.

caryambaya_yeny_kopru_5.jpg

Bu arada bir başka tepki ise PTT binasının iddialara göre Novada Vefa AVM binasının olduğu alana taşınarak halkı zorla buraya gitmeye zorlamadan başka olay olmadığı ve bu şekilde PTT'nin doğu yakaya götürülmesinin PTT ye büyük zarar vereceği iddia ediliyor.

HABER MERKEZİ 

20171117_150429.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber