• Haberler
  • Güncel
  • Çarşamba Ticaret Borsası Akredite denetimini tamamladı

Çarşamba Ticaret Borsası Akredite denetimini tamamladı

TOBB( Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) Başkanı Rifat Hisarcıkoğlu'nun akredite olan oda ve borsalara yakıştırdığı 'Beş Yıldızlı Hizmet' sözüne uyan Çarşamba Ticaret Borsası 'TOBB Akreditasyon Sistemi Denetimini' başarıyla geçti.

Başarılı Denetim

Beş Yıldızlı hizmet yarışına 2012 yılında katılan Çarşamba Ticaret Borsası, TOBB Akreditasyon Temsilcisi Saygın Baban ve Türk Loydu Denetçisi Mehmet Besleme tarafından gerçekleştirilen belge yenileme denetimini başarı ile tamamladı. Gün boyu gerçekleştirilen denetim 19.00 saatlerinde sona erdi. Denetim sonucu gerçekleşen kapanış toplantısında Çarşamba Ticaret Borsası’nın akreditasyon Kılavuzuna göre 13 maddede yapılan denetimde çalışmaların yeterli ve üst düzeyde olduğu, bazı maddelerde iyileştirmeler yapılabileceği, diğer akredite oda ve borsalara örnek çalışma ve projelerinin bulunduğu belirtildi. Denetimde Çarşamba Borsasını temsilen; Borsa Meclis Başkanı Nurettin Öztekin, Başkan Yardımcısı Yüksel Arabacı,  Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Toraman, Sezai Atsan, Meclis Üyesi Mehmet Arslan, Genel Sekreter Eftal Yetimoğlu ve borsa personelleri hazır bulundu.

 

TOBB’a Teşekkür

Denetimle ilgili bir değerlendirme yapan Borsa Meclis Başkanı Nurettin Öztekin; ”Yönetim ve Oda/Borsa Mevzuatı , Mali Yönetim, İnsan Kaynakları Yönetimi, İş Planlaması ve Yönetimi , Haberleşme ve Yayınlar , Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kullanımı , Üye İlişkileri, Kalite Yönetimi , İletişim Ağı, Politika ve Temsil , Bilgi, Danışmanlık ve Destek , İş Geliştirme ve Eğitim , Uluslararası Ticaret, Satış Salonları ve Laboratuarlar maddelerinde denetime tabi tutulduk.Stratejik Planımız, Üye ilişkileri yönetim sistemi ve personel performans yönetim sistemimiz, politika ve temsil faaliyetlerimiz örnek gösterilecek kadar başarılı bulundu . Tüm personelimize, çalışmalarımıza, hizmetlerimizin muhatabı üyelerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca bugün bizleri denetleyen TOBB Akreditasyon Temsilcisi Saygın Baban ve Türk Loydu Denetçisi Mehmet Besleme’ye göstermiş oldukları yol gösterici , iyi niyet ve hassasiyetleri için de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Ayrıca Türkiye genelinde 365 Oda ve Borsadan 133’ü akredite olmuş bulunurken, akredite olan Oda ve Borsa sayısının 2013 sonu itibariyle 156 olması planlandığı da öğrenildi.

ctb-akreditasyon-(3).jpg

ctb-akreditasyon-(1).jpg

 

                                                                                              

WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!

Bakmadan Geçme