- Haberler
- Yerel Haber
- Çarşamba halkının ortak düşüncesi: Nerede o eski ramazanlar
Çarşamba halkının ortak düşüncesi: Nerede o eski ramazanlar
11 ayın sultanı Ramazan ayına girilmesine az bir zaman kalmışken, Çarşambalı vatandaşlar eski Ramazanlara olan özlemlerini dile getirdi. İslam alemi için büyük öneme sahip üç ayların sonuncusu Ramazan, 19 Şubat Perşembe gününe girilmesi ile birlikte başlamış olacak.
Pandemiden sonra değiştik
Samsun’un Çarşamba ilçesinde vatandaşlar, Ramazan ayının gelmesiyle sevinçlerini ve eski Ramazanların farkını Haber Expres mikrofonlarına anlattı.
Ramazan ayındaki birlik beraberlik duygusunun pandemi ile beraber azaldığını ifade eden bir vatandaş, “Pandemiden sonra her şey çok değişti. Artık insanlarda birlik, beraberlik azaldı. Çok aşırı fark var. İnsanlar arasında gidiş geliş vardı. Mutluluk vardı. Herkes yeni çamaşırlar alırdı. Şimdi kalmadı böyle şeyler.” diyerek özlemini dile getirdi.
Ramazan ayının samimiyet, merhamet ayı olduğunu belirten başka bir vatandaş ise halen eski Ramazan ruhunun yaşadığını ifade etti.
Ramazan’da pancar çorbasına devam
Ekonomik sıkıntıların herkesi etkilediğini ve kimsede Ramazan neşesi kalmadığını ifade eden bir vatandaş, “67 yaşındayım, 3 senedir Ramazan’dan zevk alamıyorum. Bir pide 25 TL olmuş. Zamlar beni almış gidiyor, emekliye hayat kalmadı. Her şey pahalı.” derken, başka bir vatandaş ise “Eskiden iyiydi, şimdi daha iyi harika diyorlar ama eski Ramazanlara kurban olayım. İnsanlar bu dönemde yoksulluktan kırılıyor. Allah yardımcımız olsun. Mecburen pancar çorbasına devam edeceğiz Ramazan’da.” dedi.
Saygıyı koruyamadık
Gençlerin Ramazan ayının önemini anlamadığını ifade eden bir vatandaş, eskisi gibi oruç tutulmadığına vurgu yaptı. Eski Ramazanların yaşatılması gerektiğini söyleyen vatandaş, “Eskiden büyüklere saygı vardı. Şimdi kalmadı, çok yazık.” ifadelerini kullandı.
Eski Ramazan ruhunun yaşatılması gerektiğini savunan vatandaşlar, Ramazan ayına sahip çıkılması gerektiğini vurguladılar.
Bakmadan Geçme