Çarşamba'da istiridye mantarı üretimi büyüyor

Samsun'un Çarşamba ilçesinde istiridye mantarı üretimi gelişerek tüm hızıyla devam ediyor.

Çarşamba’da  istiridye mantarı üretimi her geçen gün gelişmeye devam ederken, Mürsel Aksar’a ait mantar işletmesinde düzenlenen İstiridye Mantarı Hasat Etkinliği, üretimin ve kırsal kalkınmanın önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Çarşamba'da istiridye mantarı üretimi büyüyor

Yıllık 84 ton üretim

Çarşamba ilçesinde Mürsel Aksar’a ait olan işletme, 2021 yılında Samsun İl Tarım ve Orman Bakanlığının TKDK kurumu tarafından sağlanan 480 bin TL hibe desteği ile kuruldu. İşletme, son teknolojiye sahip 7 üretim odası ile yıllık 84 ton üretim kapasitesine ulaşmış durumda.

Çarşamba'da istiridye mantarı üretimi büyüyor

Bunun yanı sıra işletmede bulunan yıllık 11 bin ton kapasiteli İstiridye Mantarı Kompost Üretim Tesisi, üreticinin kendi ihtiyacını karşılamanın yanında bölgedeki diğer üreticilerin kompost ihtiyacına da önemli katkı sağlıyor.

Çarşamba'da istiridye mantarı üretimi büyüyor

“Üreticiyi destekliyoruz”

Mantar üretiminin artırılması, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsal kalkınmanın desteklenmesi adına Samsun İl Tarım ve Orman Bakanlığı yaptığı açıklamada, “Bugüne kadar olduğu gibi üreticilerimizi destekleyici programlarına yine devam edecektir. Üreten, geliştiren ve bölgemize katkı sağlayan tüm üreticilerimize teşekkür ediyor, bereketli hasatlar diliyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Çarşamba'da istiridye mantarı üretimi büyüyor

Yetkililer, üreticilere yönelik desteklerin devam edeceğini vurgulayarak, mantar üretiminin bölgede önemli bir alternatif gelir kaynağı olmaya devam edeceğini belirtti.

Çarşamba'da istiridye mantarı üretimi büyüyorÇarşamba'da istiridye mantarı üretimi büyüyor
 

WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!
Özel Haber