Çarşamba'da ANALİG Ragbi heyecanı sona erdi
Samsun'un Çarşamba ilçesinde düzenlenen ANALİG Ragbi 1. Etap 2. Grup Müsabakaları, 13 ilden 301 sporcu ve 23 takımın katılımıyla tamamlandı. Organizasyonda dereceye giren takımlar ödüllerini düzenlenen törenle aldı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinesinde Samsun'un Çarşamba ilçesinde gerçekleştirilen Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Ragbi 1. Etap 2. Grup Müsabakaları sona erdi. Çarşamba Şehir Stadı'nda 29 Haziran-3 Temmuz 2026 tarihleri arasında düzenlenen organizasyona 13 ilden 301 sporcu ile 23 takım katıldı. Beş gün süren müsabakalarda sporcular, dereceye girebilmek ve bir üst tura yükselmek için mücadele etti.
Dereceye giren takımlar belli oldu
Müsabakalar sonunda erkekler kategorisinde Ankara birinci, Adana ikinci, Samsun üçüncü ve Kayseri dördüncü oldu. Kızlar kategorisinde ise Ankara birinciliği elde ederken, Samsun ikinci, Kastamonu üçüncü ve Sinop dördüncü sırada yer aldı.
Takımlara ödülleri verildi
Dereceye giren takımlara ödülleri, Çarşamba Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam, İlçe Emniyet Müdürü Ferdi Kuyu, İlçe Jandarma Komutanı Coşkun Kurt, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Turgay Ekşi ile Ragbi İl Temsilcisi Tamer Turan tarafından verildi.
Kaymakam Sağlam’dan sporculara tebrik
Müsabakalara katılarak centilmence mücadele eden sporcuları, antrenörleri ve dereceye giren takımları tebrik eden Çarşamba Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam, sporun birleştirici gücünün Çarşamba'da bir kez daha ortaya çıktığını belirterek tüm sporculara başarılarla dolu bir sezon diledi.






