Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Çarşamba bir sabaha daha OPERASYON’la uyandı

Çarşamba bir sabaha daha OPERASYON’la uyandı

 

Evet, Çarşamba son yıllarda olmadığı kadar Operasyonlarla uyanmaya başlıyor. Hemen her Operasyon halkı öyle bir hale getirdi ki. İlk Operasyon haberleri gelir gelmez meraklı gözler ve kulaklar Operasyonu kim yapıyorsa o bölgeye akın ediyor.

Sorular başlıyor:

ERGENEKON  MU, BALYOZ MU,  NE OPRASYONU BU?

Milletin beynine öylesine bu operasyonlar kazınmış ki. Kaldı ki bu operasyonlar da bana göre KÜÇÜK BALYOZ, ERGENEKON vs, vs, vs.

Çünkü Çarşamba’ da son yıllarda hemen her kulvarda operasyonlar gerçekleştiriliyor. Mesela aklımda kalan Mafya, Çek- Senet, Uyuşturucu operasyonları. Bu Operasyonların Ulusal ve yerel basında da gündeme gelmesi dikkatleri çekiyor ve bizleri de meraklandırıyor.  Peki, bu operasyonlar ne kadar tutarlı oluyor derseniz. Halkı dinlemelisiniz?

İlk etapta korku ile izlenen operasyonların içerikleri piyasaya çıktıkça halk merakla izliyor ve sonuçlarını da aynı şekilde bekliyor.  Bizler de merakla bu yargılamaların sonucunu dikkatle izliyoruz.

Buı olaylar akabinde bazı kesimler kendilerinin haksız yere alındığını çünkü operasyonda adı karışanlar ile bir iki defa farklı işlerimiz için aradım konuştum ama beni de konuştu diye içeri aldılar diyerek veryansın ediyorlar. Ona da yargı karar zaten vermektedir.

Bu güne dönelim. Daha doğrusu düne dönelim.  Dün sabah 05.00 civarında Çarşamba, Tekkeköy, Salıpazarı, Terme, Samsun ve Sinop’ ta Operasyon.  Ne Operasyonu: Adı yok. Ama adı sonradan konulabilir kısaca: “KUM – ÇAKIL OPERASYONU”

Şafağın ilk ışıkları ile yıllardır bölgemizde kaçak kum olayı ile ilgili operasyon başlatıldı. Operasyon gerçekten de titizlikle ve büyük uğraşlarla aylardır sürdürülüyormuş. Teknik- takip sonucu oluşan olayların Savcılığın bilgisi dahilinde…

Peki ne olur bu olayın sonu?. Yeterli midir? Bence yeterli ama EKSİK… Neden mi dersiniz?

Geçmiş yıllarda haberlerde de konu yapılan “İZİNSİZ KUM ALMA OLAYLARI GÜNDEME GELMİŞKEN BU KONU İLGİLİ HERKESİ KAPSAMASI GEREKİR”. Bir ayağı bana göre eksik ve neden eksik kaldı ki!?.

Ama yine de emek verip aylardır uğraşan Emniyet güçleri görevini yerine getirmiş ve operasyon ile yargı sonucunu görmek gerekiyor. Bu konuda halkı olan çıkar, bu hatayı yapan varsa cezasını çeker. Bu yargının vereceği karardır ki güvenimiz sonsuzdur.

Ama bu iş bu kadar kısa boylu kalacak sanıyorsanız yanılırsınız. Çünkü izinsiz kum alma sadece bu çerçevede kalmamıştır. Adına KAMU HİZMETİ diyerek yapılanların da perde arkası çok iyi araştırılmalı ki izinsiz kum alan tek şahıslar değil varsa(!?) ki var olduğu bilinen ama cevabı “Kamu yararına” diyen cephelerin neden operasyon için alınmadığını çok merak ediyorum.

Harbi bunu sadece bu noktaya kim geri çekti?. Neden çekti. Demek ki MHP li İl Genel Meclis Üyesi İbrahim Fırıncı konuyu Samsun İl Genel Meclisi ve basın gündemine taşımış akabinde de Eski Milletvekili Osman Çakır TBMM gündemine CD ler de ki görüntü ve fotoğraflarla destekleyerek açıklamalar yapmış ve konu kapanmıştı. Bu gün bu konular aynı olaylar üzerinde mi gelişiyor ve operasyona dahil edilmeyen bölümler ileriki günlerde gündeme gelecek mi merak ediyoruz.

 Yoksa işin içinde başka şey mi vardı da üstü kapatıldı. Benim merakım bu yönde. Ancak konu artık yargıya intikal etmiştir ve gereken cevapları ve yargılamayı da Savcılığımız ve yetkililerimiz araştırıp gerekeni yapacaklardır?

Merak işte ama o merakımı bakalım kim aydınlatacak.  

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın…

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi