Çarşamba Belediyesi’nin ATM memurları genel başkan yardımcılarının ‘adamı’ iddiası..!

Çarşamba Belediyesi’nin ATM memurları genel başkan yardımcılarının ‘adamı’ iddiası..!
Samsun’un Çarşamba İlçe Belediyesi'nde 'bankamatik personellerin' tespit edilmesinin ardından gözler isimlere ve milletvekilleri kim sorusuna çevrilmişti?O Milletvekilleri ile personel isimleri netleşiyor.

“OSB HEYETİNE YİNE SEÇTİRİLMEDİ”
Samsun’un Çarşamba İlçe Belediyesini 31 Mart Yerel seçimlerinde kazanan Bağımsız Belediye Başkan adayı Hüseyin Dündar uzun süredir belediyede ki çalışmalarını sonlandırıyor. Seçildiği günden bu yana belediyenin mali ve personel sorunları ve bilgilerini aldıktan sonra yeni yapılanmaya giden Başkan Dündar, son Haziran Meclis toplantısında OSB heyeti Mütevelli heyetine bir kere daha AK Parti meclis üyelerinin oyları ile seçtirilmezken AK Parti üyelerinin de iki fire vermesi akıllarda soru işaretlerini oluşturdu.

“ATM MEMUR SORUSU GÜNDEMİ PATLATTI”
Bağımsız Belediye Başkanı Hüseyin Dündar meclis başkanı olarak bir defa daha OSB Mütevelli heyetine seçilmemesini İdari yargıya taşıyacağını belirterek çıkan sonucu ikinci defa iade edeceğini belirttikten sonra kalan meclis gündem maddeleri ile devam etti. Tüm maddelerin görüşülerek toplantının sona ermesi ile beraber CHP Grup Başkanı Hüseyin Işıldak söz alarak, “Çarşamba Belediyesinde işe girmiş ama hiç işe gelmeden maaş alan personel var mı varsa sayısı nedir? Sorusunu yöneltti.

“BELEDİYEDE İŞE GELMEDEN MAAŞ ALAN 3 PERSONEL VAR”
Meclis gününden Bağımsız Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Belediyemizde 3 personel işe alınmış memur olarak ama hiç mesaiye gelmeden maaşlarını belediyemizden almakta olduğu tespit edilmiştir. Bu kişilerin eski milletvekillerince belediyeye işe aldırıldığını da ayrıca açıkladı. Bu açıklama ile birlikte ilçe ve Samsun’ da gerilim daha da arttı.

“VATANDAŞLARDAN SORU YAĞMURU VE TEPKİLER”
ATM Memurlarının olduğunun öğrenilmesi ile birlikte vatandaşlar: “Belediyede işe aldırma talimatını veren Milletvekili veya vekiller kim?” sorusunu sorgulamaya başladıkları gözlerden kaçmıyor. Haber Expres Gazetesi olarak yaptığımız araştırmalarda kesin olmamakla birlikte çalışan personellerden birisinin M.Y. isimli personel olduğu ve halen AK Parti Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz’ın şoförü olduğu iddia edildi. Bu bilgilerin yavaş yavaş belirlenmesinin ardından vatandaşlardan bizim çocuklarımız insan değil mi?. Oyu bizden alıp başkalarını işe koyuyorlar. Vicdan yok mu bunlarda?. Bunları alan Belediye başkanı dışında başka belediyelerde var mı? Tepkileri çığ gibi artmaya başladı.

“2 GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VE…”
ATM Memur iddiası bir diğer isim ise E.U. olduğu ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Prof. Dr. İlyas Topsakal olduğu ve danışman veya şoför olarak işe alındığı iddia edildi. E.U’nun seçim sonrası alınması çalışmasının başlatıldığı ve önümüzde ki günlerde bir bakanlığa geçişinin sağlanacağı iddia edildi. Son personelin ise Gaziantep’te Polis memuru olarak çalışırken ismi sır gibi saklanan ve tespit edilemeyen bir Gaziantep milletvekilinin isteği ile kamu değişimi yani polislikten belediyeye geçişi yapılan K.Y. isimli bir personel olduğu ve seçimden sonra Dündar başkanın yazısı ile belediyede çalışmaya başladığı iddia edildi. İşe alım talimatını veren kişilerin milletvekili olmasından çok Partilerinde Genel Başkan Yardımcısı konumunda olmaları sinirleri daha da gerilmesine neden oldu.

“TOPSAKAL’IN PERSONELİ BAKANLIĞA GİDECEK”
Konu ile ilgili yaptığımız araştırmalarda özellikle MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İlyas Topsakal yoğun çalışma temposu içinde ulaşamadık ancak partili yetkililerden edinilen bilgiler ise ; E.U. İsimli personelin seçimden önce Çarşamba Belediyesi kadrosuna alındığını ve seçimlerde bakanlığa geçişi sağlanamadığından belediyede kaldığı ama önümüzde ki günlerde bakanlığa geçişi sağlanacak denildi. Yapılan açıklamada ayrıca E.U isimli personele Çarşamba Belediyesinin yaptığı ödemelerin belediyeye bakanlık tarafından iade edildiği ve belediyenin zarara uğratılmadığı iddia edilerek hatalı ve eksik haber yapmamamız adına açıklamayı yaptıklarını dile getirdi.

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir