Çarşamba ADD’den basın açıklaması

Çarşamba ADD’den basın açıklaması
Çarşamba Atatürkçü Düşünce Derneği 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı

Çarşamba Atatürkçü Düşünce Derneği ilçe binasında 30 Ağustos ile ilgili basın açıklaması yaptı. ADD yönetim kurulu üyesi Volkan Erken, yaptığı açıklamasına, Nazımın Kuvay-ı Milliye Destanından bir bölümle başladı. Erken, “26 Ağustos’ta Büyük Taarruz emrini vermeden hemen önce. Bugün, 26 Ağustos şafağında başlayan ve 30 Ağustos günü Türk Ulusunsun makûs talihini yendiği Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin kesin zaferle sonuçlandığı kutlu gündür. Büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün eşsiz askeri dehası, ulusumuzun bağımsızlık aşkı, vatan sevgisi ve dayanışma kudretiyle, emperyalizme karşı kazanılmış ve tarihimize altın harflerle kazınmış, dünyada eşi benzeri görülmemiş bu büyük zafer, emperyalizmin dünyada ezip sömürdüğü başka uluslara örnek olmuş, vatanımızda da kurtuluştan kuruluşa atılan ilk adım olmuştur” dedi.

Yıllar boyu ezilmiş, sömürülmüş ve kendisini yönetenlerce hor görülmüş bir ulusun bireyleri kendilerine verilen değeri ve güveni görerek yüreklenmiş ve o yüreğin gururla çarpmasını sağlayan Ata’sına her bakımdan destek olmaktan onur duymuştur diyerek devam eden Erken, “Ata’sına ve onun emanetine her daim sahip çıkmış olan Türk Ulusu bundan sonra da ona ve emanetlerine sahip çıkacak ve ilelebet yaşatacaktır. 30 Ağustos Ata’mızın Türk Ulusuna emanetlerinden birisidir. Türk Ulusunun Bayramıdır. 30 Ağustos Bayramı kutlamalarını değişik bahanelerle kısmen iptal edenlerin, bayram günleri Ata’sına minnetlerine sunmak isteyen sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcilerin engelleyenlerin Ulusal bilinçten yoksun oldukları şüphe görmez bir gerçektir. ‘’Bir Mehmet şehit oldu diye koca meclisi toplayamayız’’ diyenler ve destekçileri iyi bilmelilerdir ki; bu bayram şehitlerin ruhunu ve yakınlarının günlünü rahatsız edecek bir eğlence günü değildir. Bu bayram, Türk Ulusunun’ ’Onur Bayramı’’ dır” şeklinde devam etti.

Erken açıklamasının sonunda,  “Bu bayram;  Türk Ulusunun tarihten silinmesini engelleyen, Türkiye Cumhuriyetini dünyaya kabul ettiren bir zaferin bayramıdır. Her durumda tam ve eksiksiz kutlanmalıdır. Atatürkçü Düşünce Derneği Çarşamba Şubesi olarak, Türk Ulusunun Zafer Bayramını Kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere cennet vatanımızın uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz ”dedi.

Haber- Foto: Serkan Karahan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber